Pari joulukirjaa pikkuisille ja arvonta!

Riikka Jäntti, Pikku hiiren joulu. 2017. Helsinki: Tammi.


Pienille lukijoille ja katselijoille löytyy valloittavia joulukirjoja!

Esittelen nyt kaksi sellaista. Kummankin kirjan tekijät ovat arvostettuja kuvittaja-kirjailijoita. Kuvitustyylit ovat erilaiset mutta kummallakin tunnistettavat ja kiinnostavat. Toinen kirja kertoo inhimillistetyistä eläimistä ja toinen ihmisistä, eläinkuvin höystettynä. 

Kummassakin kirjassa ollaan paljon kotona, mutta merkittäviä läheisiä on myös ystävissä, suvussa ja naapurustossa. Kirjat ovat elämänmakuisia, ja niissä harmistutaankin. Toista kirjoista ei enää kirjakaupoista saa, toinen taas on tämän syksyn uutuus.  Kirjoissa on samoja puuhia, kuten piparien leivontaa ja kuusen koristelua.

Riikka Jäntin Hiiru nimisestä hiirestä,  kertova kirjasarja, on saanut uuden osan! Tämä kolmiosaiseksi kasvanut kirjasarja on mukava, lämminhenkinen ja arkea ymmärtävä.
 Hiiru odottaa joulua, pitkään ja malttamattomasti. Hiiru on yksinhuoltajaäidin lapsi mutta siitä ei tehdä mitään numeroa. Hiirun  joulunodotukseen kuuluu pimeitä aamuja ja iltoja päiväkotipäivinä ennen joululomaa, piparinleivontaa ystävän kanssa, joulukalenteriluukkujen yllätyksiä, harmistumista ja asioiden selvittelyä. Lisäksi kirjassa tietenkin esitellään aaton mukavat touhut.

Maikki Harjanteen kirjassa, Santtu ja sininen hiippalakki, avataan kalenterin luukkuja. Kirja on tehty hauskasti joulukalenterimuotoon. Tosin hyvin taaperoystävällisellä tavalla! Yhdellä aukeamalla  kuljetaan monen luukun läpi.Maikki Harjanne Santtu ja sininen hiippalakki. 2015. Helsinki: Otava.

Tämä kirja sopii hyvin omaan nostalgiannälkääni. Fanitin lapsena Minttua ja tietenkin olen lukenut Maikki Harjanteen kirjoja myös omille lapsilleni. Rakastan Minttujen  ja Santtujen värijuhlintaa ja yksinkertaisia mutta hauskoja tarinoita.Santtu saa  tiedustelijatontun hiippalakin, lopulta myös sopivan värisen! Ja sininen hiippalakki löytyy onneksi myös Pupu Pitkäkorvalle! Sen jälkeen Santtu puuhaileekin monenlaista tiedustelijatontun ominaisuudessa. Santtu tuo hyvää mieltä perheensä jäsenille ja ystävilleen.Arvon teidän lukijoiden kesken, meidän siististi lukemamme, kirjan Pikku hiiren joulu. Jos haluat mukaan arvontaan, niin tykkää näitä kirjoja koskevasta postauksesta Facebookissa tai kommentoi täällä Bloggerissa. Voit osallistua vaikkka kummassakin jolloin huomioin kahdella arvalla! Arvontaan voi osallistua 26.11 klo 22 asti.

Riikka Jäntin kirjan, Pikku hiiren joulu, olemme saaneet kustantajalta.


Kommentit

 1. Lapsen lapselleni haluaisin.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Mukana. Pojalle olisi kiva lukea tämä kirja :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan! Meilläkin lapset tykkäsivät vaikka olivat jo vähän yli-ikäisiä hiirikirjalle!

   Poista
 3. Mukana :)
  huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava arvonta. Meidän keskimmäisen suosikkeja ovat olleet juuri nämä kaksi ekaa osaa. Kirjastosta on lainailtu jo useammankin kerran. En tiennytkään tästä uudesta. Mukaan siis innolla arvontaan.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan! Pikku Hiirusta kertova kirjasarja on kyllä mukava. Meillä erityisesti ensimmäistä osaa luettiin silloin kun kuopus oli juuri sopivassa iässä sille, ja hän tykkäsi tosi paljon tuosta kirjasta.

   Poista
 5. Mukana :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana :)
  otsoelmeri(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Vaikuttaa kivalta kirjalta, mukaan arvontaan. riiti81(AT )gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Äitinikin ihasteli tämän kirjan kuvitusta meillä vieraillessaan! Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 10. Kiitos kaikille osallistuneille! Arpaonni suosi Sirkkulia. Laitan voittajalle viestin vielä tänään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti