Ateneumin Ankallisgalleria ja Wrightit

Jussi Heikkilän lintujen rengastuksissa käytetyistä renkaista tehty taide hämmästytti!

Ateneumissa on mahtavan hienot näyttelyt juuri nyt ja lapsiyleisölle löytyy paitsi korkeakulttuurisia nautintoja myös  pientä puuhaa!

Ankallisgalleria oli  se juttu, jolla houkuttelin lapset Ateneumiin. Toisen kerroksen näyttely on toteutettu komeasti ja pedagogisesti taitavasti. Ankkojen perässä tulleet näkevät paljon muutakin. Ehkä kiinnostavampiakin juttuja kuin ne ankkataulut!

Ankkateoksia voi  etsiä mainion esitteen avulla. Siinä ohessa huomaa sitten monta muutakin kiintoisaa juttua!


Heikki W. Virolainen, Marjatta


Myös kolmannen kerroksen näyttely Wrightien veljeksistä on toteutettu mielenkiintoisesti. Myönnän, että olen pitänyt Wrightien taidetta ehkä hiukan tylsänä. Mutta näyttely sai kyllä oman mieleni kääntymään. Esillä on mieletön kattaus tarkkoja luontokuvia.  

Wilhelm von Wright, Kotiloita


Me kiersimme tämän näyttelyn osin todella pintapuolisesti, koska vessahätä ja väsymys, mutta paljon mielenkiintoista näimme silti. Suuret saalistajalinnut ja toisaalta pienet kotilot (kiitos suurennuslasista, joka oli ripustettu taulun viereen!) tekivät vaikutuksen. 


Tässä studiossa mekin taiteilimme. Kuvassa näkyvä taide ei ole kuitenkaan meidän tekemäämme.

Studiossa on mahdollisuus piirtää lintuja, koralleja ja myös muotokuvia. Me piirsimme kaikki mustalle paperille valkoisella puuvärillä. Pienin teki suloisen työn, jossa on heiniä ja minä vanhempi lapsi koetimme piirtää koralleja. Musta ja valkoinen on kyllä oiva yhdistelmä. Helppo tapa tehdä vaikka kivoja kuvia seinälle, tai kortteja.

Kahdeksanvuotias piirsi myös kuultopaperille muotokuvaa piirustuskameran avulla. Minä ja nuorempi lapsi olimme tosin hänen mielestään mahdottomia piirrettäviä kun emme tahtoneet pysyä paikoillamme. Studio on siitä oiva, että jäi fiilis, että se toimii ihan kaikille ikäryhmille, ketään yli- tai aliarvioimatta.

Sanna Kannisto, Maisema 28. huhtikuuta

Nykytaiteen, eli Sanna Kanniston ja Jussi Heikkilän töiden, mukaan ottaminen on myös hieno juttu. Heikkilän taiteelle varatussa salissa vietimme pisimmän aikaa ja hänen taiteensa teki kyllä vaikutuksen meihin kaikkiin. Heikkilä on taiteessaan ottanut kantaa erityisesti maapallon tilaan. Tämän tutkiminen lintujen kautta on mielenkiintoista paitsi siinä mielessä, että linnut ovat antaneet niin paljon esimerkiksi runoudelle, ja tietenkin muulle taiteelle ja siksi, että ihmisen toiminnan vaikutukset voivat äkillisesti vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi sellaisiin pieniin mutta ihmisenkin kannalta merkittäviin asioihin kuin hyönteisiin.

Ateneum on jo rakennuksena näkemisen arvoinen paikka. Nelivuotias oli  sitä mieltä, että lattialuukut olivat erittäin kiinnostavia. En edes tiedä olivatko kyseessä oikeasti lattialuukut mutta neljävuotiaan mielestä laatat,  jotka erottuivat lattiasta, olivat vähintäänkin salaluukkuja tai aarrekätköjä. Onneksi yksikään ei irronnut innokkaasta katselusta huolimatta...

313, jonka kyytiin pääsee, on tietenkin oivallinen vetonaula myös!


Koska käymisen arvoisia kohteita on niin paljon ja aikaa lopulta liian vähän me päinvastaisista ajatuksistani huolimatta aika harvoin palaamme samoihin näyttelyihin uudelleen.

Toivon, että  menisimme vielä uudelleen ainakin vanhemman lapsen kanssa katsomaan näitä näyttelyitä. Hän olisi toivonut, että olisin myös tehnyt valokuvapiirtämistä hänestä, mutta emme ehtineet koska pienempi lapsi oli niin uuvuksissa. Lisäksi museokauppaan jäi jotain juttuja, jotka jäivät sekä minulle että hänelle erityisesti mieleen. Linnut...



 Jussi Heikkilän Havaintoja -- Löytöjä, tutkittiin jokaisesta kulmasta!

Tämänhetkiset näyttelyt ovat Ateneumissa 25.2.2018 saakka. Erityisesti opettajille suunnattu Ateneumin tuottama kouluaineistovoi tuottaa iloa myös muille lasten kanssa museossa vieraileville tai ihan muutenkin vain taidetta pohdittaessa.

Liput näyttelyihin maksavat 13-15 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi ja myös Museokortilla museokäynti on ilmainen.

Kiitos Ateneum upeasta näyttelystä!

Kommentit