Kreivi Hohoo, Kätyri Hähää ja yleisö hihii

Kuva: Noora Kääriäinen

Tapanilassa teollisuushallin sisältä paljastui kiinnostava Teatteri Tuike. Kreivi Hohoo on yleisön mukaansatempaava esitys peloista ja niiden voittamisesta. Kreivi Hohoo on kätyrinsä Hähään kanssa pyydystänyt liudan erilaisia mörköjä ja muita kauhistuksia. Tästä riittää monenlaista tarinaa, naurua ja jännitystä.

Hohoo on omista taidoistaan turhankin ylpeä hirviöiden metsästäjä, jolta löytyy vaikka minkälaista lääkettä erilaisiin haasteisiin. Hähää on puolestaan sinnikäs avustaja,  joka saa monesti raskaimmat tehtävät kontolleen.

Lapseni huutelivat todella innokkaasti vastauksia muiden lasten mukana kysymyksiin, joita peloista, ja niiden voittamisesta yleisölle esitettiin. Lapset pääsivät myös mukaan juonen kehittelyyn, miettimällä millaista monsteria esityksessä jahdataan.

Rohkeinkin kuitenkin pelkää jotakin. Niinpä myös kreivillä on heikko kohtansa, jonka vuoksi hän tarvitsee apua, jota lapset innostuivat antamaan.Kuva: Noora Kääriäinen


Esitys on tehty kaikkineen ammattitaidolla. Roolisuoritukset menevät nappiin ja huumoria löytyy.  Pieni yleisö saa nauraa ja jännittää turvallisesti. Puvustus on kiinnostava. Aarne Lindenin viitan taskuista löytyy vaikka mitä ja Riina Nieminen kätyrinä taas on ilmeineen, pupunkorvineen ja raikkaine sukkineen varsin pirteä ilmestys.

Olin sitä mieltä, että kun lopussa lapsille annetaan tavallaan tehtävä, he olisivat ehkä nykytekniikan avulla voineet sen myös "oikeasti" suorittaa. Toisaalta lapseni eivät tätä tuntuneet kaipaavan. Sadun ja tarinan voima vei lapset mukanaan eivätkä he kaivanneet mitään seinälle heijastettavia jahdattavia toisin kuin vähän mielikuvituksettomampi aikuinen.Kuva: Aarne Linden
Kaksi perheemme lipuista on saatu teatterilta. Kiitos Teatteri Tuike!

Esitys vielä lauantaina 23.2 klo 12. Lippujen hinnat 10/12 euroa.

Esityksestä löytyy lisätietoa täältä.

Kommentit