Camilla Mickwitzin lastenohjelmia

Mimosa & Emilia, Ohjaus ja käsikirjoitus Camilla Mickwitz, Mimosa animaatiossa myös Ville Mäkelä, 2014. Alunperin tuotantovuodet 1978-1987.Kuusivuotias halusi kuluvalla viikolla katsoa jotakin pääsiäisohjelmaa ja silloin muistin, että meillähän on tämä vähälle katselulle jäänyt kahden dvd:n kokoelma. Mimosa  sisältää Mimosan ja Mimosan syntymäyön lisäksi myös ... ja sinusta tulee pelle ja Pieni enkeli animaatiot. ... ja sinusta tulee pelle kertoo sisaruuden ristiriidoista mutta myös rakkaudesta ja Pieni enkeli on kiva joulutarina. Pitäisi muistaa se sitten joulun alla.

Mutta sitten siitä Mimosasta. Vanhahtaviahan nämä ovat mutta jos piti Pikkukakkosen jäävaroituksesta niin kuin itse pidin niin pitänee luultavasti näistäkin. Tai jos pitää Mimosa -kirjoista niin pitänee myös näistä animaatioista, joiden tarinat ovat hyvinkin lähellä kirjoja. Erityisesti Mimosan syntymäyö on mielestäni hieno. Kuusivuotiasta miellytti siinä se, että kaikki oli tehty paperista ja itseäni nauratti se, että yrttijuomaa vetelevien noitien varpaiden muutos tuli vielä selvemmin esille animaatiossa kuin kirjassa.

Emilia levyn katsominen meillä jäi aikapäiviä sitten kesken eikä me tällä viikolla palattu siihen. Emiliasta en ole itse yhtä innostunut kuin Mimosasta mutta silti nuo kuusi Emilia animaatiotakin varmasti joskus kannattaisi katsoa, vallankin ne, joihin liittyvät kirjat on luettu. Mistä huomaankin, että on vielä Mickwitzin kirjoja, joita pitäisi etsiskellä jostakin.

Itselleni ei tullut oikein muita lasten pääsiäisohjelmia mieleen, onkohan sellaisia?

Kommentit