Nukketeatteri Sampon Satumainen Kahvila ja muutakin tästä nukketeatterista


Tein kaksivuotiaan kanssa retken Nukketeatteri Sampon Satumaiseen Kahvilaan. Ja tykkäsin. Lapsi piti myös tästä "perhekahvilasta", joksi sen nimesi. Olen toivonut, että keskustassa olisi tällainen nimenomaan lapsille suunnattu kahvila, jossa kuitenkin olisi ihan asialliset tarjoilut eikä paikka olisi mikään Hoplop tyyppinen vauhtialue vaan enemmänkin rauhallisten leikkien ympäristö. Paikka lunasti nämä toiveet. Tila antaa hyvät mahdollisuudet aikuisen ja lapsen yhteisille puuhille mutta myös sille, kuten itse tämän vierailun enemmän otin, että lapsi uppoutuu syömisen jälkeen omiin leikkeihinsä ja minä papereihin, jotka joskus pitäisi saada luettua. Kahvilan valikoima ei ollut laaja ja olisi tietenkin mukava jos jotakin sellaista, jolla voisi kuitata lounaan olisi tarjolla. Me olimme kuitenkin liikkeellä välipala-aikaan ja tyytyväisiä luomusmoothieen ja -kaakaoon, korvapuustiin ja klementiiniin.

Nukketeatteri oli mukavasti pääsiäisasussa. Kahvilatilasta löytyy Sampon teemoilla kuvioidut pöydät (ilmeisesti sinällään pelialustat), hyvä valikoima nukketeatteripehmoja, puuleluja, vanhoja puhelimia, kirjoja ja sohva lueskelua varten. Lisäksi kauniissa lokerokaapissa oli erilaisia pieniä tutkittavia leluja lapsille.

Iltapäivällä kahvilassa oli rauhallista, kaikkiaan viisi lasta puuhailemassa. Paljon enemmänkin olisi väkeä paikalle sopinut.  Tila on jo sinällään hieno ja siellä on myös myymälä, josta voi ostaa Nukketeatteri Sampon kortteja, kirjoja ja levyjä tai vaikka ihanan pöytäteatteripaketin. Tähän vuoden aikaan on tietenkin ajankohtainen Pieni pääsiäislevy, josta löytyy MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa esityksen lauluja ja Tohelon ja Torvelon pääsiäinen kirja, jossa puolestaan on mukana myös sanoja ja nuotteja näihin lauluihin. Omat lapseni ovat lopen kyllästyneet kun hoilotan lauluja Kukko ja kana saunassa ja Tipo tipo taapota  ei niin erinomaisella lauluäänelläni näin pääsiäisen alla. Kirja kertoo onneksi myös Duppaduulix koirasta sillä oman lapseni mielestä Nukketeatteri Sampo on nimenomaan ihanan "Kerro terveisii ja kehu minnuu" Duppaduulixin teatteri. Kirja tarjoaa kiehtovan kurkistuksen sekä pääsiäisperinteisiin että nukketeatterin kiehtovaan maailmaan, unohtamatta myöskään inhimillisiä tunteita surusta ja kiukusta ilonpitoon.

Olemme nähneet paljon esityksiä Nukketeatteri Sampossa kummankin lapsen kanssa ja vanhemman lapsen kanssa olen osallistunut myös työpajoihin. Mielestäni kaikki esitykset ja tapahtumat ovat olleet hienoja mutta MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa samoin kuin Ihana joulu esitys ovat kuitenkin henkilökohtaiset suosikkini, jotka haluan nähdä joka vuosi niin pitkään kun vain saan jommankumman lapsen mukaan ja voipa olla että kun he eivät enää lähde menen ihan itsekseni jos esityksiä vielä järjestetään. Nukketeatterin tekijät ovat todella taitavaa väkeä ja on ihanaa kun esityksistä löytyy aina myös elävää musiikkia. Mukavaa on myös se, että kaikenikäiset ovat tervetulleita eli vauvat ja taaperotkin saavat tulla mukaan. Muistaakseni Sampo jopa lupaa, että jos lapsen itkuisuuden tai muun häiritsevän ääntelyn takia joutuu poistumaan esityksestä alkupuolella saa uudet liput käytettäväksi toisella kerralla. Itsekin sain vapaalipun myöhemmin käytettäväksi joulukuussa kun toinen lapseni ei sairastumisen vuoksi päässytkään jouluesitykseen, mistä olin ihan yllättynyt.

Nukketeatteri Sampon ja sen Satumaisen Kahvilan löytää osoitteesta Erottajankatu 7 B ja se on avoinna arkisin 10-18 ja ilmeisesti muulloinkin esitysaikoina. Kahvila, nukketeatteria, työpajoja, konsertteja ja tapahtumia myös aikuisille. Kannatta mennä! Tällä hetkellä ohjelmistossa ainakin MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa, jonka esityksiä järjestään myös Espoossa ja eri puolilla Helsinkiä.

Kommentit