Hakasalmen huvila Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttelyKävin lasten kanssa tutustumassa Hakasalmen huvilan Musiikkia! -näyttelyyn viikonloppuna kun Metropolia ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiikan opiskelijat järjestivät siellä kaikille lapsille avoimet juhlat. Erilaiset musiikkipuuhia löytyikin lähes jokaisesta huvilan huoneesta. Kuusivuotias oli erityisen innostunut Aikamatkasta, jolla esiintyivät opettaja Nuttura, Diiva Tötterström ja jazzlaulaja Stina. Tällä aikamatkalla Tuiki tuiki tähtönen taipui räpistä salonkimusiikkiin ja lapset saivat osallistua mukavasti tähän eläväiseen historiaseikkailuun. Muuten pääsimme esimerkiksi soittamaan viidakon rytmejä ja kuuntelemaan erilaista musisointia eri huoneissa.


Museo on melko pieni mutta silti Musiikkia! -näyttelyssä on monenlaista katsottavaa, kuultavaa ja itsekin pääsee puuhailemaan. Yksi huone on sisustettu kansakoulun laululuokaksi ja siellä voi suorittaa karaoketyylillä kansakoulun laulukoetta. Toisessa huoneessa voi opetella tansseja. Nähtävillä on muun muassa 1800-luvun huone, Lepakon ovi ja euroviisutavaroita. Enemmänkin voisi olla sellaista, mihin saisi koskea ja mitä saisi soittaa kun musiikkinäyttelyssä ollaan. Mutta tätähän minä kai aina nurisen, että enemmänkin tykkäisin räplätä tavaroita käsissäni ja kuvittelen, että lapset myös. Kaikkineen museo on kuitenkin tosi kiva. Kaunis talo sijaitseekin tosi keskeisellä paikalla ja sinne on helppo mennä mutta helposti Hakasalmen huvila saattaa jäädä kokonaan huomaamatta.Rakennuksena Hakasalmen huvila on kaunis ja kiehtova. Museo on ilmainen ja siellä järjestetään paljon musiikkitapahtumia. Iso osa niistä on ilmaisia, joihinkin täytyy ostaa lippu. Suurin osa musiikkitapahtumista ei ole varsinaisesti suunnattu lapsille mutta toisaalta niihin on helppo mennä myös lasten kanssa ja tarvittaessa lähteä pois tai vaikka museon muita osia kiertelemään jos lapset väsähtävät ja alkavät pitää häiritsevästi ääntä. Itse olin esimerkiksi yksikseni kuuntelemassa yhtä joulukonserttia ja monta ihan tyytyväistä lastakin oli tuolloin paikalla. Silloin tällöin on myös ihan varta vasten lapsille suunnattuja tapahtumia kuten nyt viikonloppuna oli ja aiemmin on tämän näyttelyn yhteydessä järjestetty esimerkiksi kehtolaulukonsertti.

Café Huvila museon pihapiirissä on suosikkini kantakaupungin kahviloista, joten jos kahvihammasta (tosin rehellisesti kahvin mausta en osaa sanoa mitään koska kahvia en juo mutta muut herkut ovat ainakin olleet maistuvia) kolottaa siellä kannattaa pistäytyä.

Musiikkia! -näyttely jatkuu 8.1.2017 saakka. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin 11-17 ja torstaisin 11-19.

Lisätietoa Hakasalmen huvilan sivuilta ja Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttelyn sivuilta.

Kommentit