Satuja Soitosta ja Maailma kylässäOlimme tänään Maailma kylässä -festivaaleilla katsomassa Satuja Soitosta -esitystä. Halusin paikanpäälle koska en ole heitä ennen nähnyt keikalla ja ohjelmana tuo Satuja Soitosta on yksi omista suosikeistani Pikku Kakkosen ohjelmistossa. Keikka oli hieno avaus Maailma kylässä -festivaalin Savanni-lavan ohjelmistolle  ja oli mukavaa, että se alkoi jo yhdeltätöista niin lavan edessä oli hyvin tilaa. Ehdimme vielä nauttia alueella hyvää ruokaa ja tehdä pienet ostokset (ostin muun muassa Satuja Soitosta cd-levyn). Oikeastaan ihmismassojen ryysis tuli vastaan vasta kun lähdimme jo alueelta poispäin.Keikka oli hieno! Esitys sopi hyvin isolle lavalle! Viulun varastanut Vihuri (Riina Tikkanen) oli aika jännittäväkin hienoine naamioineen, ihan erityisesti kaksivuotiaan mielestä. Yleisökin pääsi osallistumaan ja osallistettiin hienosti keikkaan sointujen, rytmien ja sävelten parissa.

Satuja Soitosta levyn sanoitukset: Silja Sillanpää, sävellykset Vilma Timonen, sovitukset: Topi Korhonen, Lassi Logrén ja Vilma Timonen ja muusikot levyllä: Vilma Timonen, Topi Korhonen ja Lassi Logrén. Korhonen Records 2015.


Levyltäkin nämä laulut kuulostavat tosi kivoilta ja levy varmaan tulee soimaan meillä ahkerasti. Mutta toki tarinallisuus tuo oman lisänsä näiden laulujen lumoon ja tämän vuoksi Satuja Soitosta on erityisen hieno nähtäväksi nimenomaan keikalla. Itse tykkään siitä, että laulut ammentavat kansanperinteestä mutta myös se on mukavaa, että kaikki laulut eivät kaavamaisesti hae aiheitaan sieltä. Levy päättyy Raparullaati lauluun, joka on tosi hauska. Rafaello Roiskis, Lips ja Loiskis tarjoavat herkkuja lätäköstä, mudasta ja hiekasta eli hyvin tavoitetaan lasten arkiset puuhat. Kymmenen laulun levy on täynnä tarttuvaa musiikkia ja taitaen tehty. Oma suosikkini levyllä on  tällä hetkellä Varpusten laulu.

Maailma kylässä - festivaalin Tenava-Timbuktussa on vielä huomennakin kello 11-17 paljon ohjelmaa lapsille. Kierrätyskeskus järjestää muun muassa nukketeatteria ja keppieläinfarmi-työpajoja ja Klovnit ilman rajoja pitävät työpajan lapsille. Katso täältä lasten ohjelmaa festivaaleilla!

Kommentit