Helsingin kesä lapsille: Helsinki-päivä 12.6.2016

Perinteisesti Helsinki-päivä on ollut yksi kesän kohokohdista lasten kanssa. Yksi Helsinki-päivän parhaita juttuja on se, että voi pysyä vaikka ihan kotikulmilla tai matkustaa halutessaan vähän etäämmäksi. Melkein kaikkialla Helsingissä tapahtuu jotakin. Vaikeus valita sopivaa tekemistä onkin varmaan isompi pulma kuin se, ettei mitään sopivaa löytyisi.
Meidät saattavat tänä vuonna kulkuvälineet viedä vaikka Kontulaan. Siellä on Helsinki-päivänä Kontulan OstariFestari, jossa esiintyy Maria Baric Company. Yhteistyössä Teatterimuseon kanssa he järjestävät myös työpajan, jossa valmistetaan eläinaiheisia teatterinukkeja ja naamioita. Olimme Kurkimäessä Skidirockissa katsomassa Maria Baric Companya. Esitys oli mukaansatempaava ja iloinen. Lapset osallistuivat mielellään laululeikkeihin ja itsekin olin ihastunut nukketeatterieläimiin, joita lavalle tuotiin ja jotka näyttivät keikan jälkeen ulkoilevan vielä lavan takanakin hyvän tovin. Olemme osallistuneet myös vuosia sitten Baricin vetämiin lasten pajoihin Nukketeatteri Sampossa. Täytyy sanoa, että iloisella olemuksellaan ja taitavana muusikkona ja esiintyjänä hän osaa ottaa lapset mukaan mahtaville musiikki- ja teatteriretkille. Teatterin taikaa kaikki kokea saa!

Täältä voi kurkistaa erityisesti perheille suunnattua Helsinki-päivän ohjelmaa. Joihinkin tilaisuuksiin, esimerkiksi Kirjailjatalo Villa Kiven lastenesitykseen kello 11 aikaan, on rajattu osallistujamäärä ja niihin saa ilmaislippuja kaupungintalon Virka Infosta, joka löytyy osoitteesta Pohjoisesplanadi 11-13.

Kannattaa ehkä vilkaista myös Helsinki-päivän koko ohjelmaa vaikka lapsia olisikin mukana sillä osa lapsille sopivista ohjelmanumeroista ei kuitenkaan ole koottuna tuolla perheille suunnatulla osiossa. Esimerkiksi Pohjoisesplanadilla on mahdollisuus nähdä Ruffle Armyn hieno saippuakupla-show. Olin hiljakkoin katsomassa heitä yhdessä perhetapahtumassa ja esitys oli kyllä aika hieno niin kuin on Ruflle Armyn nettisivujen esittelyvideokin.Helsinki-päivän kunniaksi tapahtumia lienee jo edeltävänä perjantaina, ainakin meidän lähileikkipuistossa näyttää olevan mainos Helsinki-päivän tapahtumasta jo perjantaina 10.6.2016.

Kommentit