Helsingin kesä lapsille: Linnanmäki

Kuva vuosien takaa Linnanmäen Kyöpelinvuoren hotellista. Lapsi ei päässyt sinne mutta jo ulkoapäin nähtyä se oli hänestä suuri nähtävyys ja herätti suurta uteliaisuutta. Linnanmäellä parhaat huvit ovatkin usein ilmaisia.Suomen suosituin turistikohde Linnanmäki ei varmaankaan kaipaa juurikaan esittelyjä. Itse viihdyn Linnanmäen tunnelmassa, vaikken mahdoton vauhtihirmu olekaan ja siksi lapseni ovat käyneet siellä ihan pienestä pitäen. Pienten lasten kansssa pidän Linnanmäen systeemistä, että siellä on ilmaisia laitteita. Lähinnähän nuo laitteet ovat nimenomaan pienten lasten (ja heidän vanhempiensa) iloksi. Panoraama on kuitenkin oikein kiva maisemienkin katselun kannalta.

Käytännössä tehdään Lintsille luultavasti tänäkin kesänä koko perheen reissu, jolloin ei rannekkeita osteta vaan käydään vain ilmaisissa laitteissa ja satsataan säästyneet rahat ruokailuun. Mielestäni Linnanmäellä on tätä nykyä ihan ok ravintolat. Vielä joitakin vuosia tilanne oli toinen vaikkei siellä silloinkaan nälkään tarvinnut nääntyä. Toinen vanhempi voi sitten käydä Lintsillä toisen kerran yksin vanhemman lapsen kanssa. Hän kun osaa jo arvostaa enemmän vauhdin hurmaa ja pääsee pituutensakin puolesta vähän useampiin laitteisiin rannekkeellaan kuin kaksivuotias. Sinänsä Linnanmäellä on kyllä ihan järkevää tuhlata, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen, lastensuojelutyöhön. Mutta jos rahat ovat tiukassa niin omin eväin Linnanmäelle voi tehdä vaikka täysin ilmaisen reissun.

Itseltäni on kuitenkin jostakin syystä mennyt ohi, että Linnanmäellä on tosi paljon myös ohjelmatarjontaa lapsille (ja olisi aikuisillekin toki). Erityisesti lauantaisin on lapsille esityksiä. Kun katselin lasten lauantaiden ohjelmatarjontaa tuli itselle mieleen, että pitäisiköhän meidän tehdä vielä yksi lisäkeikka Linnanmäelle ihan vain jotakin esitystä katsomaan. Kauden mittaan esiintyjien listalta löytyy muun muassa Ti-Ti Nalle, taikuri Jokeri Pokeri Box ja Mimi ja Kuku. Erityisesti viimeksi mainittu on sellainen, että esitys olisi hauska nähdä. Meillä kumpikin lapsi on ollut hyvin innostunut jossakin vaiheessa Mimista ja Kukusta nähtyään heidän live-esiintymisensä. Mielestäni Mimi ja Kuku ovat ihania, hauskoja ja kaikkineen hyviä roolimalleja lapsille.

Kommentit