Teatterivinkki Joensuussa -Kolme iloista rosvoa Sinkkolassa


Olin ajatellut, että Joensuussa vieraillessamme kävisimme katsomassa Teatteri-Traktorin Kolme iloista rosvoa esityksen. Harmillisesti homma sitten jäi kun Ilosaari viikonloppuna esityksiä ei ollutkaan. Esitykset kuitenkin jatkuvat Sinkkolan kotieläinpihalla perjantaihin 12.8 asti ja tämänkin jälkeen on vielä yksi esitys Ilomantsissa perjantaina 19.8.

Uskon, että tuo esitys olisi ollut mainio. Kolme iloista rosvoa teatteriseurueen jäsenet kuljeskelivat Joensuussa Taidemuseon takapihalla lapsia ja aikuisia Popkadun Lastenpopissa ilahduttamassa tänäkin kesänä ja minulle jäi heistä oikein positiivinen, rento ja iloinen vaikutelma. Meille tuo Lastenpopissa vierailu on jo perinne, koska yleensä olemme olleet rokkiviikon aikana kesäisin Joensuussa. Joensuu näyttääkin parhaita puoliaan juuri tuolloin kun kaupunki on täynnä kaikenlaisia tapahtumia. Thorbjørn Egnerin Jesper, Kasper ja Joonatan: Kolme iloista rosvoa on meillä kulunut nimenomaan äänikirjana. Tämä ensisijassa sen vuoksi, että kirja on oivallisen hauska paitsi tarinana myös äänikirjan laulut ovat aika ihastuttavia.

Suositteluni Teatteri-Traktorin esityksellä eivät kuitenkaan johdu pelkästään siitä, että meillä on tykätty (ääni)kirjasta, johon esitys pohjautuu. Pari kesää sitten olimme katsomassa samaisen teatteri Fedja-setä, kissa ja koira-esityksen koko perheen kanssa. Se oli tosi hieno. Olimme esikoisen kanssa nähneet aiemmin Kansallisteatterissa saman esityksen. Toki Kansallisteatterin esitys oli vielä vähän ammattitaitoisempi, itseasiassa yksi parhaista lastenteatteriesityksistä, jonka olen koskaan nähnyt. Kovin kauas tästä ei kuitenkaan jäänyt Traktorinkaan esitys. Oli aika mahtavaa nähdä nuoria esiintyjiä, jotka vaikuttivat tekevän teatteria koko sydämellään. Esitys oli pitkä ja silti he työskentelivät väliajallakin lapsia viihdyttäen ja vielä lopuksi jaksoivat jäädä katsojien valokuvattaviksi. Myös kesäinen ihana ympäristö on esitykselle plussaa. Lueskelin Minna Keränen-Kultasen kuvausta Kolme iloista rosvoa-esityksestä Teatterituumailija-blogista. Teksti saa aikalailla vakuuttumaan, että vaikka tämäkin esitys ilmeisesti voisi hyötyä pienestä tiivistyksestä, niin aika ilahduttavaa katsottavaa täydellä sydämellä tehty teatteri on sekä lapsille että aikuisille. Silloin kun näimme Fedja-setä, kissan ja koiran jaksoi vauvammekin olla koko esityksen ajan todella kiinnostunut lavan tapahtumista lauluineen ja ihanine eläimineen (erityisesti Naakanpoika Pitkäkynsi oli aivan huippu!) vaikka esitys oli pitkä ja itse ajattelin, että pieni tiivistyskin olisi ehkä ollut paikallaan. Esityksen jälkeen pikkuisin nukahti aivan välittömästi auton turvaistuimeen  mutta katsomossa ei ollut sitä malttanut tehdä vaikka joissakin esityksissä kyllä vauvana täysin surutta nukahti syliin kun tapahtumat eivät kylliksi jaksaneet kiinnostaa.

Joten jos liikkuu Joensuun suunnalla kesällä lasten kanssa uskallan suositella esitystä vaikken sitä itse päässytkään näkemään.
 Kommentit