Kummituskekkerit


Kuva: Miska Reimaluoto

Vinkkasin aiemmin Kulttuurikeskus Caisassa viime viikoloppuna järjestetystä ilmaistapahtumasta. Kävimme koko perheen voimin siellä katsomassa Teatteri Hevosenkengän esityksen Kummituskekkerit. Kolme varttia kestänyt esitys sopi teemansa puoleen  syyskauteen erinomaisesti ja oli kaikkien perheenjäsenten mieleen. Kreivi von Knackenhaus on päässyt varsin kunnioittettavaan ikään ja täyttää pyöreitä vuosia. Muistikaan ei enää toimi aivan kuin nuorukaisella. Hänen ystävänsä kummitus Hugo ja hämähäkki haluavat muistaa häntä lahjalla ja kakulla. Tämä täytyy tietenkin pitää salassa kreiviltä. Paikalle eksyy vielä onneton kakkuja varasteleva Sulo Sacher. Monta kommellusta siis seuraa ennen onnellista loppua ja syntymäyön juhlintaa.

Kahden näyttelijän esitys oli mielestäni oivallisesti toteutettu ja näyttelijöitä olisi voinut luulla olevan enemmänkin paikalla. Hienosti toteutettu ja aidon oloinen oli esimerkiksi kreivin esiintyminen päättömänä ja pään kiinnittäminen taas paikalleen. Lavastuskin oli komea, arkkuineen ja ruokakomeroineen. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa näkyvä kummittelukone toi esitykseen hauskoja ääniä, jännitystä ja kommelluksia.

Omasta mielestäni hauskinta antia esityksessä olivat  espoolaiset poliisikoirat, jotka esittivät hulvattoman lauluesityksen.  Espoolaishuumoria esityksestä löytyi ylipäänsä roppakaupalla. Kuopustamme, jonka syntymäpäivät ovat ihan lähiaikoina puhututti tässä näytelmästä ihan erityisesti iso kerroskakku. Hän ei kuulemma halua omille syntymäpäivilleen samanlaista huonoa puusta tehtyä kakkua. Lapsiyleisö oli ihan täpinöissään jahtaamiskohtauksissa. He osallistuivat innoissaan sen kertomisen, missä kukakin luuraa.

Esitystä suositellaan kolmevuotiaista ylöspäin. Tämä on varmasti hyvä suositusikäraja jo ihan siksi, että esitys on pikkuisen pidempi kuin monet pienten lasten puolituntiset esitykset. Jännitystä esityksessä toki myös löytyy vaikka liikaa tätä ei ole vaan jännitys ja huumori limittyvät vahvasti ja haamut ovat tässä esityksessä varsin sympaattista, lainkuuliaista ja vähän pelokastakin väkeä. Kummituskekkeriä näyttää olevan nyt syksyllä tarjolla Annantalolla enää kahden esityksen verran. Toinen näistäkin esityksistä on jo loppuunmyyty. Se, jossa on vielä tilaa, on keskiviikkona 9.11 klo 10. Lipun hinta esitykseen on 11,50. CityShoppari -kortilla on tänä vuonna muuten jatkuvana etuna kaksi lippua yhden hinnalla Teatteri Hevosenkengän esityksiin. Tuo on mielestäni jo tosi halpa tarjous, elokuviinkaan ei tahdo niin halvalla päästä.  

Kuva: Miska Reimaluoto


Kommentit