Tohelointia avaruudessa suuraakkosin + kirjan arvonta!

 
Damian Harvey (teksti), Davide Ortu (kuvitus) Tohelo astronautti (englanninkielinen alkuteos The Awful Astronaut). Kustannus Mäkelä: Karkkila.


Saimme pyynnöstäni Kustannus-Mäkelältä Damian Harveyn Tohelo astronautti -kirjan. Tein kirjalle pikaselauksen heti saapuneen postin huomattuani. Selaukseen perustuva arvioni oli kaikessa oikoisuudessaan, että aika vähäinen sisältö, mutta tohellusta riittää. Kirja kertoo säheltävästä perheenisästä Leosta, joka on aina halunnut astronautiksi. Yllättäen hänelle tarjoutuukin tähän mahdollisuus. Tohinaa ja toimintaa riittää myös avaruudessa.Luin kirjan yhteisvoimin seitsemänvuotiaan kanssa. Yllättävää oli se, että tällä kertaa kolmevuotias oli hyvin kiinnostunut ja kuunteli koko tarinan. Hänellä oli myös paljon lisäkysymyksiä. Melkein aina, kun käänsimme sivua, oli hänellä jotakin kysyttävää. Esimerkiksi makuupussista: "Miksi tuolla on päällä tuollainen?" Tai tunteista: "Tuo on surullinen. Miksi tuo on surullinen?" Hassuttelu alkaa jo ennen avaruusmatkaa kun kuvataan sitä, miten Leoa on avaruusmatkaan koulutettu ja hänen selviämistään ja haasteita tässä koulutuksessa. Ja avaruusmatkalla sattuu ja tapahtuu. Kirjassa astro-murot ja maidot leviävät pitkin avaruussukkulaa ja avaruuteen irrotetaan vahingossa astronauttikaveri, joka  onneksi saadaan kiikun kaakun pelastettua. Lopuksi toheltaja astronautti vielä palaa maahan avaruuskapselilla vahingossa ennen aikojaan. Lapsille siis riitti monta hauskaa juttua.Itsekin pehmenin tarinalle, vaikka se aika sähläilyltä ensin tuntui. Moninaisuus on kirjassa kuvituksessa tosi mukavasti esillä. Tekstin tasolla sitä ei tuoda esiin mutta kuvituksessa se näkyy kivalla tavalla. Lisäksi Hyppää kirjan kyytiin! -sarjan kirjat on kirjoitettu suuraakkosin. Meillä ainakin seitsemänvuotias kokee, että suuraakkosia on helpointa lukea ja siksikin tämän kirjan lukeminen tuntui varmaan helpommalta kuin muiden helppolukuisten, joita meillä on tähän asti luettu ja testailtu. Ajattelin hankkia meille lisääkin tätä sarjaa luettavaksi koska lasta selvästi kiinnosti. Sarjassa on monta vetävän nimistä ja kantensa perusteella vauhdikasta sisältöä tarjoavaa kiinnostavan oloista kirjaa ja esikoinen olikin sitä mieltä, että haluaisi lukea ainakin Metalliukon. Iloinen yllätys oli tosiaan myös se, että kuopuskin oli niin innolla mukana lukuhetkessä. Kirja sopii hyvin vaikka iltasaduksi eri ikäisten lasten kanssa. Lisäksi tohelointi toki voi lohduttaa hajamielistä vanhempaa. Aina löytyy joku vielä tohelompi. En sentään ole ollut vaarassa kadottaa ketään avaruuden syövereihin eivätkä kaatuvat murotkaan onneksi kotona lähde leijumaan...

Arvon tämän meillä luetun kirjan lukijoiden kesken tällä kertaa FacebookissaTykkää Pienten taikapiirin -Facebook sivusta  ja kommentoi siellä olevan tätä kirjaa käsittelevän tekstilinkkauksen alle jotakin, niin olet mukana arvonnassa. Arvontaan ehtii osallistua 12.3 klo 22 asti.

Kommentit