Museokorttelisuunnistuksessa Tampereella

Museon leikkipaikka on peräti kaksihuoneinen.

  
Kenties kansatieteen vuoksi tai kenties mummolatunnelman vuoksi, asumiseen liittyvät museot ovat erityisen lähellä sydäntäni. Viime viikonloppuna vein  lapset Amurin työläismuseokortteliin. Suosittelen käyntiä kovasti muillekin!

Tässä odottaa keittiö leikkijöitä!


Lapset miettivät, miksemme ensin mene Pikku Kakkosen puistoon. Koitin selittää, että museo menee kiinni ja puisto taas pysyy auki. Ja sitä paitsi äiti nyt haluaa museoon... Huoli lasten viihtymisestä oli turha. Lippuluukulla meidät otettiin hyvin vastaan ja lapsille tarjottiin mahdollisuutta museokorttelisuunnistukseen. Siinä sitten suihkitiinkin vauhdilla museota läpi suuren innostuksen vallassa.Museossa on paljon katsottavaa ja siellä kuvataan kiinnostavasti eri aikakausia puutalokorttelissa. Siellä on myös mahdollisuus kurkistaa esimerkiksi saunaan, ulkohuussiin, kauppaan ja leipomoon.Nykyihmiselle tekee välillä hyvää nähdä, esimerkiksi, miten ahtaasti on asuttu. Asunnoissa on esillä paljon kiinnostavia yksityiskohtia, vaikkapa patjasta törröttävät oljet ja myös työläisasuntoalueen sisäiset erot tuodaan museossa esille. Huoneistojen asukkaille on luotu tarinat etsien henkikirjoista erilaisia tyypillisiä amurilaisia. Kuvaukset ihmisistä nimineen tuovat heidät konkreettisiksi ja läheisiksi.

Museon leikkipaikalla on hyvä kokoelma vanhan ajan leluja.


Museossa on kiva leikkipaikka sisällä. Omat lapseni eivät tosin  juuri jaksaneet keskittyä siihen, sillä suunnistus ajoi nyt muiden hommien ohi.

Hyvin meni! Pienen palkinnonkin sai lippukassalta!


Ulkona oli autoja, joilla lapseni ajelivat ja joista he tykkäsivät. Lisäksi siellä näytti olevan myös puujalkoja ja köysiä. Niiden parissa voi varmasti lapsilla olla hauskaa. Ainakin Seurasaaren Juhannusvalkeilla, jossa vietimme juhannusta, ne innostivat lapsia kovasti.


Museossa järjestetään myös lapsille opastuksia. Hauskalta kuulostaa esimerkiksi mahdollisuus päästä tutustumaan pyykkäämiseen 1890-luvulta 1960-luvulle saakka. Kannattaa siis kurkata museon tapahtumakalenteria! 26.7 museolla on lasten museopäivä.Museo on avoinna 10.9 saakka tiistaista sunnuntaihin klo 10--18. Aikuistenlippu maksaa 7 euroa, opiskelijoiden ja 7-17 vuotiaiden lippu maksaa 3 euroa. Perhelippu (kaksi aikuista ja 1-4 lasta) maksaa 15 euroa. Museokortilla museoon pääsee ilmaiseksi. Museo on kaikille ilmainen perjantaisin kello 15-18. Pihapiiristä löytyy myös viihtyisä kahvila Amurin Helmi.

 

Kommentit