Talvipuutarhalla teatteria tiistaina 1.8!


Puutarhat ovat ihania paikkoja! Talvipuutarha Helsingissä on vieläpä ihan ilmainen käyntikohde. Me teemme sinne useamman retken vuosittain. Ja viime hetken vinkki! Huomenna tiistaina 1.8 kello 11 ja 13 siellä on mahdollista nähdä teatteria. Nukketeatteri Sytkyt esittää Sytkyjen kesäsadun Suomi 100 - lapsen silmin. 

Me näimme esityksen heinäkuussa Talvipuutarhalla. Esitys oli puutarhassa sisällä koska lavastus kuulemma helposti lähtee tuulen mukaan. Lavastus onkin aika ihana, hyönteisiä, kukkia, sieniä... Esitys sopii Talvipuutarhaan kuin mansikat kesäiseen kakkuun.

Esityksessä Suomen historia käytiin läpi pikakelauksella. Aikuinen kuuntelisi mielellään enemmänkin. Tämä on kuitenkin varma ratkaisu siinä mielessä, että pienetkin teatterikävijät jaksavat hyvin. 
Juha Laukkanen kertoi ensin siitä, mitä Talvipuutarhalla voi tehdä. Siellä on mahdollisuus esimerkiksi nähdä karppeja, tutustua  moniin ruusulajeihin ulkona ja nähdä myös lihansyöjäkasveja. Viimeksi mainitut tosin ovat onneksi kesyjä tapauksia, ja syövät vain harvakseltaan jonkin hyönteisen. Meidän reissut ainakin toistavat tottua kaavaa. Katsomme karppeja ja otan lapsista kuvia suihkulähteen luona, kiipeämme portaita ylätasanteelle ja vain ihastelemme. Kasvihuoneista ja ulkopuutarhasta katsomme sen mitä kulloinkin sattuu kiinnostamaan ja jos esillä on taidetta tutkailemme sitä.

Lapsiyleisö pääsi hyvin mukaan ensiksi vastailemaan kysymyksiin erilaisista suomalaisuuteen liittyvistä aiheista. Hyvin he osasivatkin! Pieni lapsi, joka osasi kertoa, että Suomea johtaa presidentti, herätti erityistä ihastusta.

Itse esitykseen on valittu muutamia asioita Suomen historiasta ja sodat saavat ymmärrettävästi toki melko hallitsevan roolin. Muuten esille tulevat esimerkiksi Suomen lipun valinta ja kaupungistuminen.Talvipuutarha on yksi ihanimmista paikoista nauttia teatteriesityksestä ja kesäisestä tai talvisesta päivästä. Suosittelen lämpimästi! Mukaan voi pakata eväitä, joita siellä saa vapaasti syödä. Nyt kesällä mukava kahvilakin luultavasti on auki.


Talvipuutarhan pihalla oli mahdollisuus tehdä tuttavuutta HejHylje! veistosten kanssa. Hylkeet on muotoillut Stefan Lindfors. Kuvassa vasemmalla Marikka Kiirikoffin maalaama hylje. Toinen hylje on Jasmin Anoschkin ja Laura Pehkosen maalaama. Oletteko te bongailleet hylkeitä ja missä? Kuva: Sulo Kinnunen.  


Talvipuutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Tarkemmat aukiolojat kannattaa tarkistaa Talvipuutarhan sivuilta.

Kommentit

  1. Sytkyt-esitys, Juha Laukkasen toteuttamana, on AINA hieno elämys, myös aikuiselle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti