Pieni, ihana sirkus teatterissa!

Kuva: Milla Risku


Tunnetko jonkun pienen ihmisen, jota sirkus kiinnostaa kovasti? Hän on voinut ravata useissa esityksissä ja käydä itsekin sirkuskoulua tai sitten hän ei ole vielä koskaan käynyt teatterissa tai sirkuksessa. Niin tai näin  vie ihmeessä hänet katsomaan Sampo 2017 - nukketeatterifestivaalille Milla Riskun esitystä Circus Strada

Riskun pienessä sirkuksessa on tunnelma ja tahti kohdallaan  ja lisäksi hauskat hahmot!  

Konfettia sataa!  Sähellystä ja huvittumista riittää kun herra Stark ei tahdo onnistua kaikissa yrityksissään aivan ensi yrityksellä. Itsetuntoa ja bravovaatimuksia tällä sankarilla kuitenkin riittää!

Teatterihahmot ovat sympaattisia, temppujen lisäksi harrastetaan esimerkiksi viljelyä. Parvekeviljelijä voi samaistua herraan, jota surettaa kun  ei siemen tahdokaan itää. Ja kun ketsuppia levitetään makkaralle, on toiminnassa  antaumusta. Ja tuo voimailijan pehmoisen näköinen villapuku, aika hurmaava...

Jännittäviäkin elementtejä on luvassa, kuten yläkuvasta näkyy. Ja nuo krokotiilin leuat muuten loksuvat vahvasti...

Nukketaiteilijaa ei näy ollenkaan. Mutta näyttämö heiluu ja esityksen loputtua Risku tulee myös itse esittäytymään.

Kuva: Milla Risku

Näimme Circus Stradan kolmevuotiaan kanssa Vallilan kirjaston Taiteiden yössä, jossa teemana oli  Sirkus Vallilan kirjastossa. Lapsi oli niin innostunut, että seisoi ison osan esityksestä nähdäkseen paremmin eturivistä, mitä sirkusteltassa seuraavaksi tapahtuu, ja missä se nukketaiteilija oikein luuraa. Nuket elävät ihan itsekseen, hän päätteli jossain vaiheessa. Yleisö kohisi muutenkin kohtuullisilla volyymeilla. 

Riskulla on kyky saada yleisö mukaan esitykseen piilostakin. Arvostan Riskun humoristista tyyliä ja sitä, miten pienestä saadaan aikaan suuria kokemuksia! Ihanaa teatteria!

Circus Strada on mahdollista nähdä Päivälehden Museossa keskiviikkona 30.8 klo 12 suomeksi ja klo 15 ruotsiksi esitettynä. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille. Liput esitykseen maksavat 12 euroa. Esitys on myös yksi Nukketeatterikeskus Poijun tilausesityksistä. Pienten taikapiiri suosittelee!

Kannattaa tutustua myös muuhun Sampo 2017 festivaalin tarjontaan. Ohjelmistossa on paljon kivaa sekä lapsille että aikuisille! Vaikka luulisit, ettei nukketeatteri ole juttusi, saatat yllätyä positiivisesti!

Kommentit