Teatteri Mukamaksen Kolme kiliä hurmaa monipuolisuudella ja jännitykselläKuva: Patrick Stycz

Perinteinen satu, kauniit eläinnuket, lahjakkaat esiintyjät, monipuolisesti musiikkia  ja melko lailla jännitystä. Tuossa tamperelaisen Teatteri Mukamaksen Kolme kiliä -nukketeatteriesityksen mukaansatempaava resepti. 

Näin esityksen kolmevuotiaan kanssa Sampo 2017 -festivaalilla Annantalolla. Meillä kotona pöytäteatterin esitetyin ohjelmanumero taitaa olla Kolme pukkia. Kotiesityksenä tuo on tietenkin oikein kiva toteutettuna Camilla Mickwitzin  mainiolla kuvitusotteella luomilla pahvieläimillä, jotka on liitetty jäätelötikkuun. Aika paljon enemmän esityksestä sai kuitenkin irti nähdessämme sen Annantalon salissa ammattilaisten esittämänä.  

Lapseni ihmetteli suuria  tynnyreitä, joiden päällä kilit laidunsivat. Ja peikko, hän on tietenkin se jännittävin elementti tässä esityksessä. Sillä vaikka kuinka tietäisi, että kyllä kilit selviävät niin jännittäminen kuuluu asiaan! Jännitys palkitaan kun kilit varoituksista huolimatta uskaltavat seikkailla peikon alueelle ja juonikkuudella selviävät niin, etteivät joudu syödyiksi.

Esityksessä on aivan ihanat lammasmaiset kilit.  Arvostan esityksen monipuolista musiikkia, soittimia oli monenlaisia. Rehellisyyden nimessä on todettava, että lapseni piti esitystä hyvänä, mutta jostain syystä hän ei innostunut esityksen musiikista vaan hänestä musiikki oli surkeaa.  Kenties kohtuullisen korkeat äänet eivät vain jotenkin sopineet hänen korvilleen.

Vetävän tarinan vuoksi lapsenikin suosittelisi esitystä myös muille! Esityksessä yhdistyy maanläheisyys ja jännitys hyvällä tavalla.

Esitystä suositellaan yli kaksivuotiaille ja se on Mukamaksen tilausesitys. Nyt syyskaudella Mukamaksella on Tampereella useampia esityksiä ohjelmistossa. Mukamaksesta olen viime keväänä kirjoittanut täällä ja Tampereella marras-joulukuussa esitettävästä Nallen retkilaukusta olen kirjoittanut täällä.

Lippuni esitykseen on saatu ilmaiseksi.


Kuva: Patrik Stycz

Kommentit