Säihky -kirja taikomisen saloista + kirjan arvonta


Katja Krekelä (teksti)  ja Riikka Jäntti (kuvitus) Säihky. 2017. Helsinki: Tammi.

Harry Pottermainen hyvän ja pahan taistelu. Lapsen innostus ja aikuisten kyynisyys. Toisaalta maltti ja kyky pysähtyä taikomis. Kehen voi ja kannattaa luottaa? Voiko toisen pelastaa ja millä tavoin? Katja Krekelän Säihkyssä ollaan suurten kysymysten äärellä.

Venkura on nuori noita, jolla on paljon intoa taikomiseen. Hän haluaisi oppia nopeammin kuin vanha noita Venkura, jonka luona hän asuu on valmis opettamaan. Venkura lainaa luvatta Kumaran taikakirjan Säihkyn. Lopulta Säihky joutuu aivan vääriin käsiin ja Venkura joutuu ystäviensä Herkon ja Mekrin kanssa seikkailuun tavoitellessaan kirjaa takaisin. Myös Kumaraa tarvitaan apuun.

Joidenkin kirjojen kohdalla lukeminen käynnistyy hitaanlaisesti, tai lukeminen on vähän yskimistä ja hitaasti etenevää. Sitten kun vauhtiin pääsee, niin kirja osoittautuukin kiinnostavaksi.

Meillä Säihkyn kanssa kävi näin. Lukeminen iltasatukirjana kesti ja välissä ehdittiin lukemaan loppuun monituisia kirjoja. Lapsi kyllästyi Säihkyyn, jossa ei kuulemma tapahtunut mitään, ja kirjan valitseminen lukukirjaksi ei aina ollut aivan hänen mieleensä.  Loppua kohti tarina tiheni ja muuttui jännittäväksi.  Tällöin kirja oli jo lapsesta oikein kiva ja kirjan loppuun lukeminen edistyi lopulta vauhdilla.Riikka Jäntin kuvitus on kiinnostavaa ja herkkää. Erityisesti eläinkuvitus on vetoavaa. 

Emme ole lukeneet kirjasarjan ensimmäistä osaa, Hurjalinnaa. Olisi ehkä hyvä jos olisimme. Itse olisin ehkä kaivannut hiukan enemmän taustoitusta kirjaan. Se kyllä selviää, että Venkura on lähtöisin huonoista oloista ja sortunut tekemään huonoja ja hölmöjä asioita ennen kuin pääsi Kumaran luokse Hurjalinnaan.

Kirjan loppu viittaa siihen, että Venkuran seikkailuista saadaan lukea vielä muistakin kirjoista. Hiukan tahmeasta lukemisen alusta huolimatta loppuarvio on se, että me tulemme tutustumaan sarjaan aiempaan kirjaan, ja tuleviin kirjoihin, myös.


Arvon pika-arvontana, hitaasti mutta siististi, lukemamme kirjan niiden kesken, jotka kommentoivat täällä Bloggerissa tätä postausta tai tykkäävät tästä postauksesta Pienten taikapiirin Facebookissa. Arvontaan voi osallistua 3.12 klo 22 asti.

Olemme saaneet kirjan arvostelukappaleena kustantajalta.

Kommentit

Lähetä kommentti