Talvipuutarhan taikaa


Kirjoitin joulukuussa erilaisista Pähkinänsärkijäesityksistä, joita on mahdollisuus nähdä joulunaikaan. Tuo teksti löytyy täältä. Eilen koin nelivuotiaan kanssa Helsingin kaupungin Talvipuutarhan taikaa ja myös Nukketteri Sytkyjen Pähkinänsärkijän. 
Lapseni nautti suunnattomasti paitsi teatterista  myös kalojen katselusta ja tonttujen etsimisestä ympäri puutarhaa. Myös kahvila oli eilen auki ja nautimme ihanat täytekakkupalat kahvion antimista. Lapsi kuulemma haluaisi synttäreilleen samanlaista kakkua koska se oli niin hyvää.


Ihmisiä oli puutarhalla paljon ja nukketeatteria oli seuraamassa täysi huoneellinen lapsia ja aikuisia. Tšaikovskin musiikki soi esityksessä hillitysti, mutta on ehdottomasti hyvä, että se on mukana. Tarina kulkee jälleen kerran pienillekin lapsille sopivalla taajuudella. Vaikka toki kolmipäinen hiirikuningas ja hiiriarmeija ovatkin jännittäviä. Pähkinäarmeija tietenkin voittaa.

Esityksen lavastus vaihtuu moneen otteeseen ja kuten Kultakuumeesta voi kuulla on esitys Sytkyjen esitetyimpiä jouluesityksiä. Itseäni jäi ehkä vähän mietityttämään se, että kovin lyhyen kohtaamisen perusteella esityksessä mentiin naimisiin mutta sellaistahan se saduissa on... Juha Laukkasen esitys ammentaa nukketeatteriperinteestä, mutta myös viitteitä balettiin saadaan paitsi musiikista myös sormin tanssivasta tanssijattaresta.

Ottamistani esityskuvista tuli yhtä suttua vaikkei vielä ollutkaan pimeä. Mutta menkää itse katsomaan! Vielä tänään sunnuntaina 7.1 talvipuutarhalla on mahdollisuus nähdä Pähkinänsärkijä klo 13 ja 15.

Näimme joulunaikaan myös Talvisirkus Playn (upea, ei syyttä kehuja saanut esitys) ja ikisuosikkini Nukkeatteri Sampon Ihanan joulun. Sen olenkin nähnyt aika monta kertaa ja toivottavasti tänä vuonna taas uudestaan. Aika on kuitenkin ollut kortilla koko syksyn ja sama tilanne jatkuu nyt keväälläkin ja tämän vuoksi en ehdi läheskään kaikesta kirjoittaa.

Kommentit