Palikoita ja rakentelua monenikäisille!

Palikkapajan antia: Tekemäni korviaan heilutteleva eläin!

 Palikat yhdistäjinä

Oh My Puppetsin eilisen kiintoisaa antia oli KO-KOO-MON Palikkateatteri. Se tarjosi kiinnostavaa katsottavaa ja tekemistä pienille ja isoille.  Palikkateatteri onkin esitys, jota on esitetty myös vanhusten palvelukodeissa, joihin on kutsuttu myös lapsia päiväkodeista yleisöksi. Mainio monen sukupolven yhdistäjä siis!

Kai Ruohosen erilaisista koivu- tammi- mahonki- ja pähkinäpuusta tekemistä palikoista syntyi Roosa Halmeen käsissä monenlaista ihmettä. Palikat tulivat esille ihmeellisen mustan essun sisältä ja niistä rakentuvat asiat muuttivat jatkuvasti muotoaan. Syntyi ihmisiä, robotteja, eläimiä, lintuja, autoja ja junia.  Musiikki tuki esitystä hyvin ja liike on tässä esityksessä tärkeää. Erilaiset ja eriväriset palikat tarjoavat kiinnostavaa katsottavaa ja puu elävänä materiaalina tekee niistä erityisen miellyttäviä. Tämän esityksen värimaailma on hienon yksinkertainen!

Suloisinta olivat mielestäni pussaavat palikat!  Tässä alla YouTubesta löytyvä video, josta saa vähän kuvaa palikoiden elämisestä ja liikkumisesta.
Hyvä tilausesitys

Eilisessä esityksessä oli lähinnä aikuisyleisöä. Yleisöstä löytyneet kolme lasta olivat tohkeissaan, vauva katsoi esitystä kiinnostuneena ja esityksen jälkeen seuraavassa palikkapajassa vähän isommat lapset loistivat rakentelijoina. Mutta myös meillä aikuisilla taisi olla mukavaa, ainakin itse pidin rakentelusta.

On ihanaa, että löytyy tällaisia esimerkkejä esityksistä ja pajoista, jotka sopivat monenikäisille. Tätä esitystä kannattaakin harkita tilattavaksi hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin ja paikkoihin!

Palikkateatterista löytyy lisätietoa täältä.

Sain kokea esityksen eilen Cirkossa osana Oh My Little Puppets! -ammattilaispäivää. Kiitos kutsusta!

Kommentit