Ihastuttavaa ötökkäteatteria pikkuisille Sampossa!

Kuva: Nikke Puskala


Lennä lennä leppäkerttu...

Kellokukat helisevät, sienet soivat ja kivetkin kilisevät Nukketeatteri Sampossa nyt toukokuussa. Tiistaina sai ensi-iltansa  Iivo Barićin käsikirjoittama ja ohjaama Lennä lennä leppäkerttu. Sanaton esitys koostuu kauniista katsottavasta ja mukavasta musiikista, joka koostuu pitkälti yksinkertaisista tavuista ja sävelmistä.

Lennä lennä leppäkerttu on suloinen esitys, joka toimii monen aistin kautta. Lavalla on tuotu ikään kuin toinen lava, jonka keskellä esiintyjät ovat. Tällä pyörivällä lavalla tapasimme leppäkertun ja muita otuksia. Mittarimato oli yksi suosikeistamme ja rantahämähäkin esiintyminen on suorastaan nerokkaasti toteutettu sekä teknisesti että musiikillisesti. Kiiltomatojen kohdalla voi vain huokaista, että onpa todella kaunista!


Huolella tehtyä nukketetteria pikkuisille!

Lennä lennä leppäkerttu on visuaalisesti ihana esitys, joka on hiottu huolella yksityiskohtia myöten. Erilaiset Tape ja Emma Komulaisen valmistamat ötökät ja kasvit ovat  hienoja ja suloisia. Ja on ihanan yllättävää, että kasvit ja kivet tosiaan soivat. Käsiohjelma tarjoaa pienen kivan infopaketin kasveista ja eläimistä näytelmässä.  Näyttelijät Sofia Airas ja Satu Lankinen ovat kuin puutarhureita tai pieniä menninkäisiä, juuri kuten tähän esitykseen sopii.  

Immanuel Pax on jälleen tehnyt upeaa työtä valosuunniteluun kanssa. Esitys on todella kauniisti valaistu. On myös upeaa, miten varjoteatteria on hyödynnetty tässä teatterissa.  Sanattomana esityksenä tämä on kuin tehty vientiin!

Esitys on aivan huippu aivan erityisesti pienimmille lapsille. Teatteriin kannattaa lähteä vaikka jo vauvojen ja erityisesti taaperoikäisten kanssa. Kahdeksanvuotias arvioi, että parhaiten esitys toimisi noin kuuden vuoden ikään asti. Hänellä itsellään oli kuulemma välillä ollut jo vähän tylsää vaikka hän pitikin esityksestä.  Nelivuotias taas ei tylsistymään ehtinyt. Enkä minäkään!   Aikuisille esitys tarjoaa oivan rauhoittumishetken viehättävän kauniin hetken viemänä. 

Tämä esitys kannattaa kokea! Esimerkiksi päiväkotiryhmät voivat mainiosti jatkaa tästä teemasta esityksen  jälkeen arjessaan luontoretkillä, askartelu-, satu- musiikki- ja lorutteluhetkissä. Vahva suositus siis!

Kuva: Nikke Puskala
Kolmen hengen seurueemme lipuista saimme kaksi blogin kautta. Liput esityksiin maksavat 12 euroa kappale. Esityksiä on Sampossa 26.5 saakka. 11.5 esityksen yhteydessä on muuten taiteilijatapaaminen. Suosittelen! Lapset nauttivat kun saavat kysyä tekijöiltä, mitä haluavat. Ja yleensä lapset kysyvät todella hyviä kysymyksiä!

Esityksestä voi lukea myös Taidekoti -blogista. Lippuja voi ostaa ja lisätietoja etsiä Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Kommentit