Hippojahdissa Kapsäkissä


Kuva: Mika Haaranen

"Tervetuloa erityisarkeologisettiedevirtahepoasiantuntijaintoilijat" toivottaa H.I:n eli Hippo Instituutin hippokyltti Musiikkiteatteri Kapsäkin katossa. Punaisin tunnuksin ovat varustetut myös näyttelijöiden takit ja erityiset hippoja houkuttelevat tai muuten hippotutkimuksessa oleelliset tavarat, jotka tietenkin löytyvät hippotunnuksin varustetutuista laatikoista. Tässä esityksessä on siis yksinkertainen mutta toimiva lavastus. Loppuvaiheessa lavastukseen tosin  tulee sellaista eloa, joka sai innokkaimmat lapset kipaisemaan vähän lavan reunoilta tutkittavaa itselleen.

Taina Mäki-Iso on hippotutkijan vaatteissa. Koska toinen tohtori, eli Jouni Bäckstrom, joka viettää lavalla aikaa huomattavasti enemmän aikaa hippoasussa kuin tutkijan takissa, on jossakin luuhaamassa hän käyttää assistenttina yleisöstä  sekä aikuisia että lapsia. Ja innokkaita riittää kuten myös innokkaita huutelijoita. Tämä esitys on lapsikatselijoille riemukasta havaitsemisen juhlaa. Tutkija tietää kummallisia yksityiskohtia hipoista mutta käytännön järki ei riitä siihen, että hän huomaisi Hipon, jonka tarkkaavainen yleisö näkee milloin missäkin.


Kuva: Sanna Breilin

Tämän esityksen taustakin on hauska. Georgia Murphy on tehnyt esityksen Englannissa. Hän oli luvannut, että esityksessä olisi jotakin paikallista Folkstonen kaupunkiin liittyvää.  Folkstonesta ei ollutkaan aivan helppoa keksiä aihetta esitykseen. Kunnes Murphy sai tietää, että sieltä on löytynyt virtahepojen luita, jolloin mielikuvituksellinen, hipot nykypäivään tuova, esitys alkoi saada muotonsa.

Suomen oloihin esitys on saatu hyvin siirrettyä. Hippoa jahdataan nyt siis Helsingissä. Kapsäkin salia käytetään laajasti. Hipon perässä ei ryntäillä pelkästään lavalla vaan myös pitkin käytäviä ja parvea.

Huomiotani kiinnitti se, että yleisössä oli melko paljon poikaolettuja lapsia. Teatteri kuuluu kaikille ja tässä on varmasti aihepiiri, joka sopii ihan kaikille, myös haudanvakaville aikuisille. Uskon, että esitys kiertää vielä useammassakin paikassa. Hippojahtiin siis!

Esitys, Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo jota ei koskaan saatu kiinni on mahdollista nähdä Kaksakissä vielä lauantaina  22.9. klo 13 ja sunnuntaina 23.9 klo 13. Lippujen hinnat ovat 14,50/22,50 €, Perhelippu: 70 €

Sain esitykseen kutsuvierasvieraslipun. Kiitos Kapsäkki!

Kommentit