Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Valkoinen huoneOlemme käyneet lastenkulttuurikeskus Rullassa muutamaan otteeseen Tampereella vietettyjen lomien yhteydessä.  Rulla on juuri sellainen paikka, jossa tulisi varmasti käytyä usein jos asuisi Tampereella. Rulla sijaitsee vanhassa historiallisessa tehdaskiinteistössä, alueella, jossa on muutenkin kiva kuljeskella ja katsella ympärilleen. Tilat eivät ole suurensuuret vaan mielestäni juuri hyvänkokoiset lasten puuhailuun. Vessatilat Rullassa tosin sijaitsevat hiukan hankalassa paikassa rappujen kautta kuljettavassa tilassa.

Rullassa on pysyvinä tiloina askarteluhuone ja vauvojen ja taaperoiden vedenalainen valtakunta. Askarteluhuoneessa on lisäksi muun muassa pieni maja, jossa lapseni tykkäsivät leikkiä. Vauvojen ja taaperoiden vedenalainen valtakunta on ihana ja myös vanhempi lapseni viihtyi vielä tässäkin tilassa, miksipä ei viihtyisi, tila on kaunis myös aikuisen silmään. Meduusan alla oli ihana lepäillä. Keinusta vain näköjään herkästi tulee isommille lapsille kinaa koska se ei kestä kuin yhden lapsen kerrallaan eikä mitään raisuja leikkejä vaan on tarkoitettu vain kepeään lepäilyyn. Sellainen keinu aikuistakin kantavana olisi varmasti ihana. Tästä huoneesta löytyy myös kirjahylly, joten se sopii lepäilyyn ja lukemiseen mainiosti. Voisin kuvitella että jos asuttaisiin Tampereella käytäisiin tuolla jonain päivänä, jolloin päättäväinen lapsi ilmoittaa jättävänsä päiväunet välistä, korvaamassa lepohetki keinumisella satunurkassa.Rullassa vaihtuu näyttely neljä kertaa vuodessa. Siellä on nyt Valkoinen huone näyttely. Tilassa saa värittää sydämensä kyllyydestä lattioille ja seinille. Ja se onkin ihan parasta näyttelyssä, että lapset ja aikuiset tekevät sen itse. Tilasta löytyi myös roiskehuone. Se vaikutti minusta jotenkin houkuttelevalta mutta jätin sen välistä koska kun kurkistimme sinne ja lapseni tuumasivat, että liian sotkuista, ei tuonne. Ja luultavasti olisinkin ollut yltäpäältä maalissa vierailun jälkeen. Joka tapauksessa huomasin seuraavassa pysähdyspaikassa, että laukkuni oli sormivärissä tai jossakin muussa maalissa. Väri kyllä lähti helposti irti mutta jos on huolimatonta sorttia kuten allekirjoittanut ei paikan päälle ehkä kannata kaikkein parhaissa vetimissä mennä.

Salakirjoitushuone sen sijaan kiinnosti omia lapsiani. UV-valon avulla sai seinältä ja lattialta etsiä viestejä ja tietysti myös kirjoittaa omiaan. Myös erivärisiä tarroja sai tilojen koristelussa käyttää. Itseäni miellyttivät ehkä kaikkein eniten kauniisti maalatut hyrrät, joiden värit muuttuivat pyöriessä. Niitä jaksoin katsella vaikka kuinka kauan.Rulla on avoinna to-pe klo 9-14 ja la-su klo 11-16. Alkuviikot on varattu ryhmien vierailuille. Valkoinen huone näyttely jatkuu 29.5.2016 saakka. 14.5 Tampereella vietetään museoiden yötä. Tuolloin Rulla on poikkeuksellisesti auki 18-21 ja siellä olisi tarjolla mörköjuttuja.

Lastenkulttuurikeskus Rullan nettisivut

Kommentit