Marmeladi esitys

Kävin eilen katsomassa Claire Parsons co:n Marmeladi esityksen kaksivuotiaan kanssa Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämöllä Kaapelitehtaalla. Oli aikakin mennä tuonne koska en ole koskaan käynyt Hurjaruuthissa vaikka tarkoitus on ollut useaan otteeseen mutta vierailu on aina jäänyt.

Esitys oli kyllä tosi hieno. Lapseni sanoi sitä kivaksi jo esityksen aikana ihan spontaanisti eikä tällä kertaa esiintynyt "koska loppuu?" ja"mennään jo" argumentteja, jotka ovat melko tyypillisiä meidän kuopukselle ja joihin itselläni on ollut vähän totuttautumista kun esikoinen on yleensä aina jaksanut katsoa kaikkia lasten esityksiä lähes miten pitkään tahansa. Värimaailmana esityksessä oli punaista, valkoista ja ripaus vihreää ja musiikki tuki esityksen etenemistä hienosti.

Esiintyjät Elin ja Viktor olivat todella taitavia ja ilmeikkäitä. Yleisö pääsi myös hyvin mukaan esitykseen, kaikki halukkaat pääsivät esimerkiksi kokeilemaan, vihreää marmeladia tai limaa. Ruotsalaiset esiintyjät olivat myös hienosti opetelleet suomea sen verran, että pystyivät puhumaan kaiken esityksessä suomeksi. Ilman tätä puhetta tai jos se olisi käännetty olisi esitys mielestäni jäänyt vajaammaksi.

Marmeladin ikäsuositus on esitteen mukaan 2-6 vuotiaille. Alaikäraja on varmasti kohdallaan mutta sitä en tiedä mistä tuo yläikäraja on poimittu. Itse ainakin viihdyin oikein mainioisti ja hississä keskustelimme muutaman vielä hieman itseäni iäkkäämmän rouvashenkilön kanssa, jotka olivat nauttineet esityksestä täysin siemauksin ilman lapsiseuraakin.

Vielä tänään perjantaina 22.4 Marmeladi esitys klo 10 Hurjaruuthin näyttämöllä. Lauantaina 23.4 Claire Parsons co esittää Ja sitten...Och sen esityksen samassa paikassa klo 13. Ikäsuosituksena tässä esityksessä on yli 5-vuotiaat.  Teatterimuseossa on myös vielä Ruutia! Festivaalin esityksiä perjantaina ja lauantaina.


Lisätietoa Ruutia! Festivaalin sivuilta

Kommentit