Sieppo lastenlehtiLuonto-Liiton Sieppo lastenlehti on tullut meille siitä lähtien kun esikoinen on ollut vauva koska valistunut kummitätinsä liitti hänet jo silloin Luonto-Liiton jäseneksi. Ensiksi tietenkin lehdistä lähinnä katseltiin kuvia ja minä itse vähän lueskelin niitä. Vuosien varrella Sieposta on kuitenkin ollut paljon iloa ja jossain vaiheessa, erityisesti silloin kun esikoinen ei enää ollut päiväkodissa koska olin äitiyslomalla ja hoitovapaalla, eikä hän ollut vielä eskari-ikäinen, oli se päivä kun Sieppo putosi postiluukusta  ihan huippukohta. Ihan parhaan lehden tasolle ei Sieppo kuusivuotiaan lapseni mielestä nouse vaan hänen mielestään Aku Ankka on paras lehti. Ja luulen, että kaupan lehtihyllyllä voiton veisi se lehti, joka tarjoaa parhaan lelun kaupanpäällisenä.  

Sieppoa on kuitenkin meillä luettu paljon ja mielenkiinnolla. Puuhatehtävät Siepossa ovat mukavia, vähän erilaisia kuin muissa lastenlehdissä. Jokaisessa lehdessä on paljon tietoa. Siepon sadut ovat myös olleet todella hienoja ja kuvitus niissä on kaunista. Nykyisin lehdet luetaan meillä yleensä lähes kannesta kanteen. Siepolla on taitava avustajakunta ja jälki lehdessä on hyvää sekä tekstin että kuvituksen osalta.  Pieni kotikutoisuus ja kirjavuus kädenjäljessä varmaan monesta avustajasta johtuen on mielestäni lähinnä positiivista lehdessä.

Sieppo on mielestäni muuttunut vuosien varrella vähän jännittävämpään suuntaan seikkalutarinoineen, mikä onkin ihan hyvä. Uskoisin, että näin se jaksaa kiinnostaa vanhempaakin lasta pidempään. Hiljakkoin tulleesta lehdestä löytyy myös kevätseurantalomakkeet, luonnon kevään muutoksien seuraamisen avuksi ja innostajaksi.
Luonto-Liiton pienet jäsenet saavat Sieppo lehden jäsenetuna ja jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa. Jollei jostain syystä halua liittyä jäseneksi Luonto-Liittoon voi lehden myös tilata 35 eurolla vuodeksi. Sieppo ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Isommilla lapsilla jäsenlehtenä on Nuorten Luonto. Jäsenyys lehtineen on mielestäni myös erinomainen lahjaidea.

Luonto-Liiton nettisivuilla on myös paljon kiinnostavaa tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa itse asioihin jos ympäristöasiat kiinnostavat. Meillä erityisesti Lasten suurpeto-opas opas on ollut lapsen mieleen.

Kuvat tässä jutussa ovat kahdesta viimeisestä Sieppo-lehdestä.

Lisätietoa sivuilta 
http://sieppo.fi
http://www.luontoliitto.fi

Kommentit