Tekniikan museo

Tekniikan museo on yksi niistä kohteista, joista meidän kuusivuotias on tykännyt paljon. Pitkään aikaan ei kuitenkaan oltu käyty siellä ja viime viikonloppu käytiin pitkästä aika niin, että pienempi lapsemme teki sinne samalla ensivisiitin.
Moni asia tässä museossa varmasti kiinnostaa lapsia. Meidän lasten suosikkijuttuja taisivat olla kaivosjuna, nosturi ja hissinäyttely. Mutta myös vaikkapa polymeerit kiinnostivat kuusivuotiasta kovasti. Ja näyttelyssä olisikin varmasti paljon opittavaa allekirjoittaneelle, joka vaikkapa kemian ja fysiikan tunneilla aikoinaan keskittyi johonkin aivan muuhun kuin vaikkapa niihin polymeereihin. Omasta mielestäni hissinäyttely oli hienoin osa näyttelyä. Museossa on aika peittelemätöntä tuotemainontaa. Esimerkiksi Honkarakenteella, Koneella ja Lumenella oli ikäänkuin oma mainospaikkansa siellä, jonkun teeman joukossa.


Erityisinä juttuinä lapsille oli pari pehmeää allasta. Toisessa oli palapelejä ja toisessa Angry Birds pehmoja. Myös esimerkiksi huonekalusuunnittelua olisivat lapset voineet paperille tehdä. Lähtiessä huomasin, että lapset  olisivat myös saaneet jättää museon kummitukselle kirjallisen ja/tai kuvallisen tervehdyksen. En puhunut tästä mitään omille lapsilleni koska meillä oli jo kiire syömään. Noin tunti riittikin meillä hyvin tälle vierailulle.

Koska museossa rakennetaan parhaillaan näyttelyitä (ainakin Etäunelmia niminen näyttely sähköisestä viestinnästä on tulossa) ja osa tiloista on suljettuna pääsi museoon ilmaiseksi.  Ilmainen sisäänpääsy on voimassa toistaiseksi. Työntekijä arveli, että kesäkuussa alettaisiin taas myydä lippuja. Museokortilla Tekniikan museo on joka tapauksessa ilmainen senkin jälkeen. 17.4 myös Voimalamuseo avautuu kesäkaudeksi.

Tekniikan museo sijaitsee Vanhakaupungin kosken kupeessa. Lähistöltä löytyy esimerkiksi kivoja ulkolureittejä ja koska kyseessä on kuitenkin Helsingin synnyinseudut voi sinne olla ihan hauska tehdä retki ihan tästäkin näkökulmasta vaikka jäljellä ei paljon vanhoja maamerkkejä olekaan. 17.4.2016 alueella on iceBREAK tapahtuma.

Tekniikan museon nettisivut

Kommentit