Helsingin kesä lapsille: SeurasaariKesällä kaikki kaupungit ja pienet maalaiskylätkin näyttävät Suomessa parhaat puolensa. Kaikkialla tapahtuu ja ulkoilu lasten kanssa on helppoa kun esimerkiksi pukeutuminen vaatii paljon vähemmän päänvaivaa kuin talvella (unohdetaan nyt huoli polttavasta auringosta ja punkeista ja muut kesän erityiset riesat) ja halutessaan vaikka kaikki päivän ruokailutkin voi ulkoistaa keittiön pöydän äärestä piharetkille. Olen aina rakastanut kesiä ja kesäinen Helsinki on mielestäni ihana. Ajattelin kirjoittaa ainakin muutaman postauksen siitä, mitä kaikkea hauskaa  Helsingissä voi lasten kanssa tehdä kesäaikaan.


Seurasaari ja Suomenlinna ovat omat suosikkikohteeni Helsingin kesässä. Tykkään yleensäkin ulkomuseoista ja niiden rakennuksiin kurkistelemisesta. Kenties niissä saa vallan maalaistaustani, yleinen uteliaisuus sekä sisäinen kansatieteilijäni. Seurasaari on viehättävä paikka ja sieltä itselläni on hyviä muistoja jo vuosien takaa. Omien lasteni kanssa älysin kuitenkin mennä sinne ensimmäistä kertaa vasta viime kesänä.

Kävimme viime kesänä Seurasaaressa kahteen kertaan kun siellä oli kansanmusiikkitapahtuma Seurasaari Soi! Olimme lasten kanssa katsomassa Eppel&Peppeliä ja Mimmejä ja tunnelma oli kyllä todella ihana kummallakin keikalla kauniina kesäpäivänä. Musiikkiesitykset kruunasivat vierailun ja jos vain mahdollista menen kyllä tänäkin vuonna Seurasaareen Seurasaari Soi! -tapahtuman aikaan. Emme vierailuillamme ehtineet kovin paljon edes katsella rakennuksia mutta joitakin kävimme katsomassa ja kiinnostavaa niihin kurkistelu on. Alueella oli myös Kurssin Kaisan kesäaitta, jossa oli lapsille leikittäviä leluja ja piha-alueella mahdollisuus tehdä kaarnalaivoja.

Seurasaaressa saa kuljeskella ilman museolippuakin mutta päästäkseen tutustumaan rakennuksiin ja pihapiireihin, joita alueelle on siirretty,  tarvitsee museolipun. Normaalihintainen aikuisten lippu Seurasaaren ulkomuseoon maksaa 9 euroa. Museokortilla Seurasaaren pääsee ilmaiseksi ja alle 7-vuotiaat pääsevät sinne maksavan aikuisen mukana ilmaiseksi.  7-17 vuotiaiden lasten lippu maksaa 3 euroa, perhelippu maksaa 20 euroa ja sillä pääsee sisään kaksi aikuista ja jopa neljä lasta. Seurasaari Soin! esityksiin ei tarvitse erillisiä lippuja vaan museolippu riittää.

Seurasaari on myös kiva eväsretkikohde. Toisaalta museoalueella on kahvila ja alueen ulkopuolella on myös ravintola, josta saa maukasta ruokaa. Toisella retkellä osuimme poislähtiessä jäätelölle Tamminiemeen, lähellä Seurasaarta sijaitsevaan, mahtavaan Artcafe Villa Tomtebohon.

Seurasaaren ulkomuseon nettisivut löytyvät täältä.

Seurasaari Soi! järjestetään 19-21.8.2016 ja Seurasaaressa on myös nykytaidenäyttely 11.6-31.8.2016. 

Kommentit