Helsingin kesä lapsille: Lasten kaupunki


Neuvo, jonka itsekin olen joskus omalta äidiltäni saanut, ja joka mielestäni on onnettomuustilanteessa huolista pienin, löytyy Lasten kaupungin seinältä!
Kirjoitin jo aiemmin Lasten kaupungista mutta kirjoitanpa taas kun teimme sinne uuden reissun niin, että vanhempikin lapsi pääsi mukaan. Lasten kaupunki on tosi hyvä vaihtoehto myös kesällä sateisen tai poutaisenkin päivän ohjelmistoksi joko turistille tai paikallisille Helsingissä. Lasten kaupungissa on kahdessa kerroksessa paljon leikkimahdollisuuksia ja katseltavaa. Tarjolla on muun muassa nukkekotia, kulkuneuvoja, mummolapuuhaa, vanhanajan luokkahuone, kauppaleikki ja teatterilava käsinukkeineen ja pieni hieno puvustamokin löytyy esiintyjiä varten. Eväitä voi ottaa mukaan ja eväshuone on vielä tosi hieno.

Museossa pääsee myös omatoimisesti askartelemaan kesällä. Kesäkuussa voi tehdä paperinukkeja, heinäkuussa on mahdollisuus mielikuvittaa Helsinkiä seinälle ja elokuussa askarrella käpyolioita.

Uudistuneessa Helsingin kaupunginmuseossa on lapsille kuin myös muuta nähtävää kuin lasten kaupunki. Omat lapseni ainakin viihtyvät myös museon muissa osissa. Aikakone on ainakin mielenkiintoinen. Siellä seinälle heijastuu vanhoja kuvia ja vähän puhettakin, tarinoita olisi mielestäni voinut olla enemmänkin. Kuulo- ja näköhärveleitä en itse kokeillut mutta seitsemänvuotiaan mielestä ne olivat mielenkiintoiset. Hänen mukaansa siellä oli nähtävillä Helsinkiä korkeuksista ja ratikan kyydistä. Uudesta kaupunginmuseosta löytyy myös katsottavaksi pienoismalli Helsingistä ja muutakin mielenkiintoista, esimerkiksi vanhanajan koppipuhelin. Omat lapseni olivat vähän pettyneitä kun ei paljon kaksivuotiaan jutuissa kotona mukana ollut Kasarihuone ollutkaan auki. Eli Marioa eivät lapset päässeet pelaamaan. Mielestäni tämä ei kovin iso tappio ollut koska nykyisin tuntuu, että kirjastoreissutkin lasten kanssa menevät pelikoneilla oloon tai niihin pääsemisen kärkkymiseen aiemman leikkimisen, kirjojen valinnan ja lukemisen sijasta. Kysyin Kasarihuoneen aukioloista henkilökunnalta ja he sanoivat, että se saattaa olla tapahtumapäivinä auki, normaalissa museon arjessa se on kuitenkin kiinni.
Muutama kuva myös sieltä uudesta Kaupunginmuseosta:


Lasten kaupungin nettisivut löytyvät täältä ja Aikakoneen täältä. Ilmainen museo löytyy osoitteesta Aleksanterinkatu 16 ja on avoinna ma-pe 11-19 ja la-su 11-17.Blogini on nykyään myös Facebookissa, josta sen löytää Pienten taikapiiri nimellä. En tosin ole vielä oikein tuttu tuon systeemin kanssa enkä siksi ole varma miten Facebook tulee päivittymään, täältä Bloggerista jutut ainakin varmasti löytyvät.

Kommentit