Muu Kaapelin hauska näyttelyKävin lasten kanssa Helsinki-päivänä Kaapelitehtaalla Teatterimuseossa. Yllättäen lasten mielestä hauskin juttu löytyikin kun mentiin Hima & Sali ravintolaan välipalalle. Pienempi olisi heti rynnistänyt aulatilassa olleeseen Muu Kaapelin Johanna Väisäsen Via Somnia installaatioon. Sovittiin, että ensin syödään ja itsekseni jo ehdin miettiä, että millähän saan pienemmän olemaan koskematta mihinkään kun olin sen verran ehtinyt huomata, että näyttelyssä oli oikea auto tai ainakin iso osa autoa.

Kun mentiin näyttelyyn lapset edellä kirmaten ohjeistin, ettei saa koskea ja lapset vain sanoivat: "Eikun sinne saa mennä!" Tosiaan auton vieressähän oli lappu, että autoon saa mennä sisälle. Voi sitä riemua! Lähdin itsekin ajelulle ja ihan mukava autossa oli istua punaisen säkkituolin päällä takapenkillä. Ajamisesta ei tarvinnut huolehtia kun lapset edessä ajoivat innokkaasti. Videonauhalla pyöri tie maisemineen ja välillä lapset hihkuivat onnesssan: "Täällä sataa!". Videoruudulla nimittäin satoi. Ratti heilui niin, että mietin jo, että irtoaakohan koko hökötys. No ei onneksi irronnut vaan jätimme paikan samaan kuntoon kun se oli tullessammekin. Lapset olivat tosiaan tästä näyttelystä niin innostuneita, että olisivat mieluummin halunneet vessakäynnin jälkeen palata sitä katsomaan (tai sillä ajamaan kai pikemmin) kuin Teatterimuseoon, kuten alunperin oli sovittu välipalan jälkeen tehtäväksi kun lapset eivät olisi malttaneet lähteä myöskään pois  Teatterimuseosta. Pahaksi onneksi näyttelylle kuitenkin tuli sulkemisaika juuri poistuttuamme ja lopulta menimme kuitenkin vielä takaisin Teatterimuseoon. Tällaiset ihan vahingossa löydetyt jutut osoittautuvat usein kaikkein hauskimmiksi lasten mielestä.


Lasten kanssa tätä näyttelyä kannattaa mielestäni piipahtaa katsomassa jos on muuten tulossa Ruoholahden tai Kaapelitehtaan suuntaan. Kaapelitehtaalla on paljon kaikkea mukavaa ja myös metroaseman ja Kaapelitehaan välillä oleva leikkialue ulkona on ihan ok ja kun metrokin vielä kulkee Ruoholahteen on se mielestäni aika helppo retkeilykohde lasten kanssa ylipäätään. Johanna Väisäsen näyttely jatkuu Muu Kaapelissa 23.6.2016 saakka.

Kommentit