Avaruusseikkailulla Suomenlinnan Lelumuseon pihalla


Hassu höpökieli on melkein aina lastenteatterissa varma naurattaja. Olin tänään kaksivuotiaan kanssa katsomassa veikeää esitystä aivan mahtavassa miljöössä. Suomenlinnan Lelumuseon pihalla esitettiin tänään Seppo Honkosen ja Anna Rannan esitys Pikku Pixin huikea avaruusseikkailu. Esitys alkaa höpökielellä kun Pix ei ole vielä huomannut laittaa kielen kääntäjää päälle. Esitys vaikutti tehneen vaikutuksen pieneen katselijaan.  Pikku Pixin hassuja tapoja mietittiin vielä illalla ennen nukahtamista. Pix esimerkiksi nukkuu ja syö hassulla tavalla ja hampaiden harjaus oli myös avaruustyylillä kummallinen operaatio.

Pikku Pixin on ollut tarkoitus mennä vain lähiplaneetalle leikkimään leikkikaverinsa kanssa. Vahingossa hän syöksyykin laskuvarjoineen itselleen tuntemattomalle planeetalle maahan. Onneksi Pixillä on mukana vempainta joka lähtöön ja myös uskollinen koira seuraa ja auttaa Pixiä selvittämään maan salaisuuksia. Pixistä tuleekin löytöretkeilijä, joka saa päivittää pahasti jälkeenjääneitä tietoja maasta. Yleisö sai olla hommassa mukana aktiivisesti. Yleisöä oli paikalla vähänlaisesti ja etukäteen sainkin kuulla, että esitys varmasti kestäisi pidempään jos yleisöä olisi enemmän. Ranta osasi muodostaa hyvän kontaktin yleisöön ja voin kuvitella, että jos yleisöä olisi ollut enemmän olisi lapsilta varmasti kertynyt juttua vaikka kuinka paljon. Lopulta Pikku Pixille tulee aika palata takaisin kotigalaksille. Takaisin pääseminen vaatii hiukan pohdintaa, vaivannäköä ja rakentelua mutta näppäränä Pix keksii ratkaisut ja pääsee palaamaan kotiinsa.

Tämä esitys sopii hyvin jo kaksivuotiaille, mikä on mielestäni tosi hyvä juttu, ihan pienille kun ei niin paljon teatteria ole tarjolla.  Esitys kiinnostaa kuitenkin varmasti vielä kouluikäisiäkin. Varma kohdeyleisö on avaruusasioista kiinnostuneet lapset mutta yhtä lailla esitys kiinnostaa varmasti suurinta osaa kielellä hulluttelevista lapsista. Esitys voi herättää myös syvällisempää pohdintaa esimerkiksi roskaamisesta ja kierrättämisestä.  Eikä aikuinenkaan penkillä tylsistynyt.

Esityksiä on vielä Lelumuseon pihalla tulevina viikonloppuina sekä lauantaisin että sunnuntaisin sunnuntaihin 14.8 saakka. Jokaisena esityspäivänä on kaksi esitystä kello 13 ja kello 15 aikaan. Liput esitykseen maksavat 12 euroa. Esityksen voi siis nähdä vaikka jo huomenna sunnuntaina 31.8.  Itse toivoisin, että tulevilla esityskerroilla yleisöäkin olisi enemmän paikalla. Jo esityspaikka on niin mainio, että senkin takia kannattaa mennä ja piipahtaa myös Lelumuseossa ja sen kahvilassa. Mutta niistä kirjoittelen toisella kerralla lisää.


Kommentit