Vakoilemassa TampereellaKävimme kyläilyreissulla Tampereella. Samalla reissulla ehdin viettää myös kaupunkipäivän lasten kanssa. Kävimme Vakoilumuseossa, jonne esikoinen toivoi jo pidempi tovi sitten kun katselimme Tampere-esitettä. Museo ei rehellisyyden nimissä pääse lähellekään suosikkimuseoideni kaartia mutta hauska vierailu kurkistus museoon silti oli ja seitsemänvuotias oli tyytyväinen käyntiin. Olisimme varmasti viettäneet museolla pidemmänkin tovin jollei pienempi matkaseuralaiseni olisi ollut jo  väsynyt.

Museossa oli hauska mutta ehkä vähän pelottavakin ohjeistus heti lippuluukulla. En muista sitä ihan sanasta sanaan mutta siinä kiellettiin juokseminen, huutaminen ja koskeminen niihin esineisiin, joista ei ole erikseen mainittu, että niihin saa koskea. Pieniä haasteita näistä suoriutumisessa kyllä oli meidän pienemmän lapsen kanssa mutta nähdäkseni kohtuullisesti selvittiin. Lipunmyyjä suositteli meille seurueemme nähdessään etsimään nimenomaan kohteita, joissa on käden kuva ja kehotus testaamiseen. Myöhemmin hän kävi vielä auttamassa meitä äänenmuuntamislaitteen kanssa kun emme ensin saaneet siitä ääntä kuulumaan. Museo onkin kiva siitä, että on pienimuotoinen ja ainakin meidän vierailun aikana siellä oli varsin sopivasti ihmisiä. Emme olleet yksin paikalla mutta tungostakaan ei ollut.

Museossa oli jännittäviä tunneleita (en oikeasti uskalanut mennä niitä kokonaan lävitse), joista pystyi muun muassa vakoilemaan peilin takana olevia. Saimme muuntaa ääntäämme ja kirjoittaa näkymättömällä musteella ja pääsimme tutustumaan salakirjoitukseen ja purkamaan tallelokeron koodia. Museossa oli esillä esimerkiksi tiirikointivälineitä. Pääsin myös testaamaan, ettei kukkarostani löytynyt teatterilippu ole aito seteli.

Museossa on toki myös oikeasti ihan mielenkiintoista tietoa esimerkiksi naisvakoilijoista. En vain rehellisyyden nimissä ehtinyt ihan hirveästi näihin perehtyä vaan lähinnä olimme erilaisen välineistön kanssa värkkäämässä.
 
Museo on siitä metka, että se on auki myös maanantaisin, jolloin mekin siellä kävimme. Aukioloajat ovat kesäkaudella maanantaista perjantaihin kello 12-18 ja sunnuntaisin 11-17. Vakoilumuseossa ei kelpaa museokortti, joten maksettava on vaikka kortti lompakosta löytyisikin. Normaalisti lippu maksaa 8 euroa, opiskelijat ja 6-17-vuotiaat lapset maksavat 6 euroa. Valokuvauslupakin maksoi 5 euroa. No ei onneksi iso summa lievästi tärähtäneistä otoksistani.


Kommentit