Vesikko SuomenlinnassaMukavalla Suomenlinnan vierailulla ystävien kanssa vietimme lähinnä aikaa lasten leikkipaikalla eväät mukanamme. Käväisimme kuitenkin myös Sukellusvene Vesikossa. Meillä oli vain aika lyhyesti aikaa tälle museokäynnille ja sukellusvene olikin nopeasti kierrettävä kohde. Alun perin olin kyllä ajatellut, että kurkkaisin sisääntulo-oven lähistölle vielä tarkemmin. Ahtaassa museossa oli kuitenkin sen verran paljon ryysistä, ettei peruuttaa enää voinutkaan kun olimme päässeet noin puoleen väliin alusta. Esteetön tämä museo ei ole, vaunuilla ja pyörätuolilla sinne ei pääse. Toki ovesta olisi voinut mennä taas uudestaan sisälle mutta lapset lähtivät välittömästi kohti uusia seikkailuja kun olimme taas ulkona. Lyhyen kierroksen aikana löytyi kuitenkin hyvin monenlaista vempainta tutkittavaksi. Muut suomalaiset talvi- ja jatkosodan aikana käytössä olleet sukellusveneet on romutettu eikä Suomen armeijalla enää ole sukellusveneitä. Sinänsä Vesikko on ainutlaatuinen pala historiaa nähtäväksi.

Juuri tällaisten pikavisiittien kohdalla olen erityisen iloinen, että kukkarossani kulkee museokortti, jolla tämänkin museon sisäänpääsy on ilmainen. Käynti tuli maksamaan 7-vuotiaalle 3 euroa, normaali aikuisten lippu ilman museokorttia maksaa 5 euroa. Vesikko on avoinna 30.9 eli kesäkauden loppuun päivittäin kello 11-18.

Vierailullamme oppaat jakoivat lapsille heti lautalta rantaan päästyämme karttoja teemalla Lasten Suomenlinna - Seikkaile merilinnoituksessa! Lapset tutkivat innolla karttojaan, joista löytyi myös pieniä puuhatehtäviä.

Kommentit