RatikkamuseoViikonloppuna lapset saivat päättää mennäänkö Kiasmaan vai Ratikkamuseoon. No riitahan siitä tuli kun toinen halusi toiseen ja toinen toiseen paikkaan. Lopulta päädyttiin siihen, että mennään kumpaankin. Miksipä ei kun aikaa oli, museokortti löytyy kukkarosta ja Ratikkamuseo sitä paitsi on vielä ilmainenkin. Reissu Ratikkamuseoon  jäi vähän tyngäksi. Ehdittiin olla siellä vain vartti kun museo menikin tapahtuman vuoksi tavallista aikaisemmin kiinni. Olisi varmasti saatu pidempikin aika museolla kulumaan mutta Ratikkamuseossa, jossa olemme käyneet ennemminkin ehtii kyllä pikaisellakin visiitilla katsella lasten kanssa hauskat jutut lävitse koska museo on pieni.

Kiersimme läpi kaikki ne ratikat, joihin on mahdollisuus mennä sisälle ja kävimme katsomassa myös toisella käytävällä olevat ratikat. Innokkaita kuskeja ja rahastajia löytyi sekä omista että vieraista lapsista. Videoiden katselu jäi toiseen kertaan. Ne ovat aikaisemmilla käynneillä kiinnostaneet erityisesti vanhempaa lasta. Itseäni jaksavat naurattaa vanhat kyltit, joissa esimerkiksi lattioille syljeskely kielletään.

Ratikkamuseoon on siis vapaa pääsy ja se on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 11-17. Se on siis kiva kohde vaikka maanantaisin kun monet muut paikat ovat suljettuina. Ratikkamuseon nettisivuilta kannattaa kuitenkin varmistaa onko aukioloissa poikkeuksia, esimerkiksi aikaisempi sulkemisaika jo klo 14.Tähän reissuun olisi ollut myös hauska yhdistää maksullinen museoratikka-ajelu keskustassa. Meillä tämä taisi  kuitenkin jäädä tekemättä tältä kesältä. Viimeiset ajelut ovat näköjään mahdollisia tulevana viikonloppuna 27-28.8.

Kommentit