Graffitteja skeittipuistossa


Kun esikoinen oli kaksivuotias ei olisi tullut pieneen mieleen antaa hänelle skeitti- tai edes potkulautaa käyttöön. Perheen kuopukset  varmaan usein pääsevät kokeilemaan monenlaista vähän esikoisia aikaisemmin vanhemman lapsen vanavedessä. Hyvinhän tuo näköjään sujuu pikkuisiltakin ja hauskaa varsinkin on, mikä on tärkeintä harrastuksessa kuin harrastuksessa. Perheenjäsenemme käyvät silloin tällöin erilaisilla kokoonpanoilla kotimme lähellä sijaitsevassa Pihlajamäen Nuorisopuistossa ja kummatkin lapset ovat olleet tästä paikasta innoissaan. Puistossa on puoli kivoine keinuineen mutta tätä nykyä kumpaakin omista lapsistani vetää ehkä enemmänkin puoleensa rampit, joissa voi harjoitella pyörien ja skeittien kanssa. Tällä puolella kävijöistä suurin osa on nuorisoa. Hyvin poikavaltaista on kävijoukko myös. Kirjoitan varmasti jossain vaiheessa jotakin harrastusten sukupuolittuneisuudesta koska aihe mietityttää itseäni,  mutta ei siitä enempää tällä kertaa. Myös lapsiperheitä on paikalla säännöllisesti. Mukavaa on mielestäni se, että paikalla on eri ikäisiä ihmisiä, lapset kun nykyisin viettävät aikaansa niin paljon  juuri oman ikäistensä kanssa. Kesällä kävimme myös pariin otteeseen kivassa kahvilassa Nuorisopuistossa syömässä sämpylät ja jäätelöt välipalaksi. Katutaide graffitteineen on oleellinen osa kokemusta nuorisopuistossa. Meillä on ollut tapana tarkkailla graffiteja ja jutella niistä missä liikummekin siitä saakka kun esikoinen on ollut ihan pieni. Nuorisopuistossa katutaide on myös yksi osa-alue, johon siellä satsataan.

Viimeiselle reissulle otin kameran mukaan. Kuvissa en tosin onnistunut vangitsemaan kaunista iltaa (vähänkö on ollut mahtava syksy säiden puolesta lämpimän kesän jatkoksi) ja ihanaa sinistä taivasta pumpulipilvineen ja hauskaa kontrastia graffitien kanssa niin hienosti kuin olisin toivonut. Silti jaan tämän kevytpostauksen ja olon siitä, miten oli lopulta mukavaa kun lähdettiin retkelle vaikka pitkän päivän iltana teki ensiksi mieli sanoa lapselle, ettei tänään enää mihinkään jaksa lähteä. 

Puisto sijaitsee melko lähellä Pukinmäen juna-asemaa osoitteessa Jengipolku 8, joten se on kiva kohde tehdä retki kesällä tai vaikka kauniina syyspäivänä vähän kauempaakin.Kommentit