Teatteri Mukamas Tampereella
Ihastuin Teatteri Mukamakseen kovasti vierailullamme ja ajattelin tehdä heidän teatteristaan vielä pienen yleispostauksen. Mukamas on perustettu jo 1979. Teatterirakennuksena toimii mukavahenkinen keltainen puutalo. Teatteriin suorastaan kutsuivat kynttilät, joita rakennuksen ulkopuolella paloi useissa paikoissa. Talo on sisustettu kauniisti ja siellä on nähtävillä erilaista teatterirekvisiittaa.


Teatterin sisustuksesta löytyi monta viehättävää yksityiskohtaa. Erityisesti vaikutuin siitä, että Mukamaksessa on ilmeisesti joskus esitetty Oi ihana Panama -esitystä. En ole päässyt koskaan näkemään Janoschin kirjoihin pohjautuvia tarinoita pikku karhusta ja pikku tiikeristä teatterissa. Mutta haluaisin! Ovat nimittäin olleet suosikkejani lapsuudestani asti. Lapsena tosin katsoin Tarinatuokiota televisiosta ja vasta lapsilleni olen lukenut Janoschin kirjoja. Suuri Panamakirja on meillä ollut todella kovassa käytössä iltasatuina. Minä hihkuin: "Vau, katsokaa! Ketkä tuolla on? Laatikossa lukee Panama." Ja lapsi hihkui: "Tiikeriankkakin on siellä."

Esitykseen meidät kutsuttiin kelloa soittamalla ja kellon soiton merkityksestä kertomalla. Sellaiset pienet sympaattiset teatterit, kuin esimerkiksi Mukamas, ovatkin siitä ihania, että niissä lapsen tasolle asettuen opetetaan lapsille sitä, mitä teatteri on ja miten teatterissa käyttäydytään. Mutta toisaalta tuollaiset paikat innostavat lapsia  leikin ja sadun pariin. Kaikki vauvoista lähtien ovat tervetulleita ja esimerkiksi näkemämme Nallen retkilaukku, josta kirjoitin täällä, oli juuri mukava koko perheen esitys. 

Meillä oli mahat ennen esityksen alkua tuhdista aamupalasta pullollaan ja esityksen jälkeen olimme sopineet ystäväperheen kanssa lounastapaamisen Tampereen keskustaan. Emme siis tutustuneet Mukamaksen kahvilatarjontaan. Kahvila näytti todella kivalta ja ainakin  luomulaatuiset teet ehdin valikoimasta huomata. Hikoilimme bussilla keskustaan. Pienin meistä ehti jo nälkäisenä saada raivarin niin, että lopulta syömään asettuminen oli hankalaa. Tuolloin ehdin jo mielessäni kirota, ettemme sittenkin älynneet hyödyntää mahdollisuutta ostaa esityksen jälkeen brunssitarjoilu kahviosta. Tuokin on siis tosi hieno palvelu, että tuollaisia teatterissa järjestetään!


Mukamaksessa olisi keväällä vielä mahdollisuus nähdä ainakin Satuvarjon alla: Pikku-Siili, joka on suunnattu 0-3 -vuotiaille, Pupun kevät, joka  on suunnattu yli kaksivuotiaille ja Kotiläksy, joka on suunnattu yli seitsemänvuotiaille. Lisäksi Mukamaksesta on mahdollista tilata useita esityksiä myös vierailuille.


Kommentit