Eläimet värikkäällä junamatkalla


Sharon Rentta (kuvitus ja teksti) ja Terhi Leskinen (käännös)  Päivä eläinten rautateillä (alunperin englanniksi A Day at the Animal Railway), 2017 Karkkila: Kustannus-Mäkelä Oy.

Viimeisellä kirjastoreissultamme jäi mukaan Sharon Renttan  mainio kirja Päivä eläinten rautateillä.

Kirja kertoo Leevi -kissasta ja hänen papastaan. Pappa  on aiemmin työskennellyt veturinkuljettajana. Kummatkin ovat todella kiinnostuneita junista. Kirjassa he ovat lähdössä junamatkalle. Kirja kertoo humoristisella otteella yleisesti junamatkailusta ja Leevin ja papan junamatkasta aina lipunostosta perille pääsyyn saakka.  
Meidän nelivuotias tykkäsi tästä kirjasta todella paljon ja tämä kirja sopii hyvin meidän paljon junailevalle perheelle.

Kirja sopiikin luettavaksi ihan vain huvikseen mutta on toki mukavaa luettavaa vaikka ennen ensimmäistä junamatkaa lasten kanssa.  

Yöjunassa emme koskaan lasten kanssa ole olleetkaan. Olisi hauska joskus kokea heidän kanssaan yöjunareissu!


Kirjassa on tietoa esimerkiksi erilaisista töistä junailuun liittyen ja siitä, miten junissa huomioidaan kanssamatkustajat.  Myös ongelmatilanteet pääsevät käsittelyyn. Kirjan sivuilta löytyy sekä epäkohteliaita matkustajia että sähellystäkin. Myöhässäkin ollaan! Lopulta ilmeisesti jo eläköitynyt pappa pääsee Leevin kanssa ajamaan junan pääteasemalle.Tässä sarjassa on näköjään aiemminkin ilmestynyt vaikka mitä mielenkiintoisia kirjoja, kuten Päivä eläintohtorina, Päivä eläinten paloasemalla ja Päivä eläinten autokorjaamolla. Voisin siis kuvitella, että tartumme kyseisen sarjan kirjoihin ilolla toistekin! 

Tästä kirjasta jäi fiilis, että tässä on hyvä kirja houkuttelemaan kirjan äärelle sellaisiakin lapsia, joille kirjat eivät ole ihan se ykkösasia elämässä. Kuvissa tapahtuu paljon ja monille lapsille kulkuneuvot ovat ehkä jopa se ykkönen kiinnostuksen kohteissa ainakin joissakin vaiheissa.

Kommentit