Mielikuvitusystäviä Tervasaaressa!

 
Kuva: Annu Esko


Kesäteatterikausi käyntiin Tomppelilla Tervasaaressa!

Kesä on tänä vuonna hellinyt uskomattomalla tavalla jo toukokuussa. Erityisesti siksi oli kiva, että saimme kesäteatterikauden käyntiin jo toukokuussa. Kesäteatteri, olisipa se sitten lapsille tai aikuisille suunnattua, on suosikkijuttujani kesässä. Niin rentoa ja vaivatonta. Se sopii pääsääntöisesti myös perheille, joissa on vaikka ihan vauvaikäisiä kun tarvittaessa katsomoista on helppo poistua. Ja yleensä mielenkiinto riittää ihan pikkuisillakin. Niin uutta ja erilaista on teatteri keskellä kauniita maisemia. Kesäteatteri sopii retkien, lyhempien tai pidempien, yhteyteen. Kävimme eilen katsomassa HIT Minin Tomppelia, joka kertoo maailman parhaasta mielikuvitusystävästä.

Tervasaari itsessään on tosi kiva paikka. Teimme sinne viime vuonna naapuriperheen kanssa retken ihan muuten vain eväiden ja leikkipuistoilun merkeissä. Nyt teatterin katsomossa nelivuotias huuteli kovaäänisesti, että mennäänkö esityksen jälkeen leikkipuistoon. Ja mentiinhän me, tietenkin! Sitten käveltiin vielä Maailma kylässä -festivaalille syömään. Kivaa kesäohjelmistoa!


Kuva: Annu Esko


Lapset mukaan

Mutta siihen esitykseen. Meidän lapset Tomppeli sai otteeseensa tiukasti. Lapsilta pyydettiin kommentteja ja apua mutkikkaissa ystävyyshuolissa. Tämä oli lapsistani erityisen mukavaa. Välillä he vastailivat tosissaan, välillä vähän huumorilla, kysyttyihin kysymyksiin. Esityksessä oli sopivasti huumoria, vähän pierujuttujakin, absurdia leikkiä ja toisaalta syvällisiä ja vähän surullisiakin teemoja. Leikin ja ystävyyden yhdistelmä esityksen aiheessa on hyvä. Tuntuu, että näyttelijät Eikka Alatalo, Outi Ikonen ja Vilma Putro tavoittivat hyvin leikin imun ja lasten kokemusmaailman.


Kuva: Annu EskoEsitys kertoo ystävyksistä Eveliina ja Kalervo. Lisäksi se kertoo heidän leikistään ja mielikuvitustävistään Tomppelista ja Hönöstä ja siitä, millaisia kiemuroita ystävyyden haasteisiin ja toisen asemaan asettumiseen välillä kuuluu. Erityisesti Tomppelin vampyyrikeiju asustus on upea. Muutenkin kaikki puvustuksessa on sellaista iloista ja pirteää kuin kesäteatterissa saakin olla. Esityksen lavastus on yksinkertainen. Näyttelijöiden akrobaattiset taidot pääsevät lavalla esille. Akrobatian yhdistäminen esitykseen on yksi sen ansioista.

Rohkea valinta

Tomppeli toimi myös lapsimessuilla niin, että lapset halusivat mennä myös Tervasaareen, jossa miljöö on kyllä paljon kivampi!

Me näimme palasen Tomppeli esityksestä Lapsimessuilla. Vaikka Messukeskus ei tilana ole yhtään niin hyvä esitysten kannalta kuin merellinen saari kesällä olivat lapset jo siellä vakuuttuneita esityksen kiinnostavuudesta. Ilja Mäkelän käsikirjoittama ja ohjaama Tomppeli on siinä mielessä mukavasti rohkea valinta kesäteatteriohjelmistoon, että usein kesäteatterissa on mahdollisuus nähdä lähinnä klassikoita ja myyvimpiä uutuuksia. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa mutta ainakin itse arvostan sitä, että uskalletaan valita jotain vähän erilaisempaa. Toinen paikka, missä tällaista ohjelmistoa on tarjolla, Helsingissä tänä kesänä, on Haltialan kesäteatteri, jossa esitetään Anna Härmälän kirjoihin pohjautuvaa esitystä Jori & Beiron – Me päätämme itse!

Kuuluuko kesäteatteri teidän kesätraditioihin? Mitä esitystä haluaisitte mennä katsomaan? Itse haluaisin nähdä tuon Jorin & Beironin. Lisäksi menemme katsomaan ainakin Tikkurilan teatterin Rölliä ja toivon, että pääsisimme reissulle myös Tuusulan Krapille, jossa esitetään tänäkin kesänä Mimmi Lehmää ja Varista, tällä kertaa Suuren pannukakkuseikkailun merkeissä. Joku aikuisten esityskin olisi toki mukavaa nähdä kesän mittaan.Liput HIT Minin esitykseen maksavat 14 euroa kappale tai perhelippu 48 euroa (4 henkilöä). Esitykset jatkuva 9.9.2018 saakka. Lisää tietoa löytyy HIT Minin sivuilta.

Perheemme liput, neljä kappaletta, on saatu blogin kautta. Kiitos!

Kommentit