Tiedetouhuja Pelle Pelottoman tahtiin Päivälehden museossa


Pelle Pelottoman verstaassa on monenlaista tekemistä!

Päivälehden museo ansaitsee vuolaat kehut siitä, että siellä tehdään niin paljon näyttelyitä, jotka sopivat lapsiyleisölle. Näyttelyt ovat pieniä mutta laadukkaita. Nyt siellä on näyttely Pelle Pelottomasta. Ankkalinnan hahmoista riittääkin ammennettavaa sen verran suosittu tuo meilläkin ahkerasti kuluva sarjakuva edelleen on.

Olemme käyneet näyttelyssä kerran koko perheen voimin ja varmasti käyn siellä vielä kesällä lasten kanssa uudelleen.  Ennen kaikkea kyseessä on hyvää mieltä tuova näyttely mutta toki sen kautta voi pohtia keksimistä ja tiedettä syvällisemminkin.Näyttelyn symppiksiä, joskin vähän laiskoja robotteja, joille on näyttelyssä myös kilparata.


Magneeteista rakentelu oli lasten lempipuuhia näyttelyssä.


Lasteni suosikkeja taisivat olla robotit ja magneetit, joiden parissa heillä kului hyvin aikaa, lähtö museolta kotiin tuli varsinkin nelivuotiaan mielestä eteen liian aikaisin. Päivälehden museon näyttelyissä on kivaa, että kukaan ei kummastele vaikka lapset vähän riehaantuisivatkin. Toisaalta näyttelyt on rakennettu siihen tyyliin, että puuhat vievät mennessään eikä riehumista kovin paljon esiinnykään. Näin myös melutaso pysyy kohtuullisena. Lisäksi näyttelyissä on oikeastaan melkein aina ollut yllättävän rauhallista. Ehkä useampikin perhe voisi löytää tiensä Pelle Peloton näyttelyyn.

Muistoksi käynnistä sai myös automaatista ennustuksen omalla kuvalla. Oman kuvan sisältävää pientä todistetta näyttelykäynnistä osaa jo odottaa. Se on pieni ja kiva juttu, joka on toistunut aika monessa museon lapsille suunnatussa näyttelyssä. Nyt tosin päivitän tätä postaustani siltä osin, että kuulin, että teknisistä syistä printtiominaisuus ei ole enää näyttelyssä käytössä, joten ennustuksen pystyy katsomaan vain automaatin ruudulta.


Näyttelystä löytyy myös aiheeseen liittyvää luettavaa. Näistä tuli nostalginen olo, muistan nuo kirjat lapsuudestani!

Pelle Peloton on näyttely, johon on mukavaa päästää lapset vähäksi aikaa touhuamaan. Ja aikuisellekin riittää ihmettelemistä.


Aikakone kutsuu juoksemaan ympyrää!

Päivälehden museon näyttely Pelle Pelottomasta on nähtävillä ilmaiseksi 16.9 asti. Se on avoinna maanantaista sunnuntaihin 11-17. Näyttelystä on aiemmin kirjoitettu esimerkiksi blogeissa Minkun matkassa ja Hupsistarallaa

Jos kaipaa enemmän tekemistä samalle reissulle, niin Nukketeatteri Sampo on ihan Päivälehden museon lähellä. Siellä on vielä toukokuun aikana useita esityksiä ja myös mukava kahvila.

Kommentit