Lentävällä matolla seikkailulle!

Kuva: Johnny Korkman / Tanssiteatteri Raatikko

Raatikon aulassa lapsia odottavat erilaiset liivit, jonka voi pukea päälleen esitykseen. Persialaiset matot ovat pehmeitä teatterisaliin pääsyä odottavien alla. Teatterisalissa odottavassa itämaisessa sirkuksessa Narri Pottuwarvas (Valter Sui) ja Sirkusprinsessa Esmeralda (Pauliina Pakarinen) vievät koko salillisen huimiin seikkailuihin Marokkoon ja vähän muuallekin. Terttu Torkkolan tekemä lavastus ja puvustus toimii läpikotaisen hyvin.

Tässä esityksessä tekniikkaa hyödynnetään muutamissa kohdissa lisäjännityksen tuomiseksi. Kuitenkin pääosassa on teatterin ja tanssin lumo. Ihastuin erityisesti siihen, miten taitavasti Pakarinen tanssii mattona, joka lennättää seikkailuihin. Noin viisikymmenminuuttinen teatterin lumoa kuluu nopeasti tilanteiden ja henkilöhahmojen vaihtuessa tiuhaan tahtiin.

Lapsista osa pääsi innokkaina vapaaehtoisina auttamaan tarinankulkua ja muun muassa aarteiden etsinnässä. Koko yleisö pääsee myös liikkeelle esimerkiksi suhisemaan ja kiemurtelemaan käärmeenä.Kuva: Johnny Korkman / Tanssiteatteri Raatikko


Olen nähnyt Tanssiteatteri Raatikon esityksistä neljä ja vain yhdestä olen aikaisemmin kirjoittanut. Näkemäni ja kokemani perusteella sanon kuitenkin, että Tanssiteatteri Raatikko on ehdottomasti yksi tasokkainta teatteria lapsille tarjoavista tahoista Suomessa. Esitykset ovat mielettömiä sekä tanssitaidollisesti että tarinallisesti. Osallistava elementti on myös upeasti sisäänrakennettu teatterin toimintaan. Lapsiyleisöt ovat täydestä syystä täpinöissään näissä esityksissä. Lentävä matto tarjoaa kokonaisvaltaisen kokemuksen. Kokemuksesta voi jatkaa kotona tai päiväkodissa vaikkapa leikkien, askartelujen, tanssin ja satujen muodossa. Lentävässä matossa on ansiokasta myös suomessa melko tuntemattoman arabialaisen satuperinteen tuominen näyttämölle.Kuva: Johnny Korkman / Tanssiteatteri Raatikko


Tämä helmi lastenteatterin saralla on vähän piiloisessa paikassa syrjässä Tikkurilan ytimestä. Mutta sinne ehdottomasti kannattaa lähteä reissulle kauempaakin! Nyt maalis- ja huhtikuussa siellä on mahdollista nähdä Lentävä matto. Toukokuussa siellä pyörii Unikon satuja. Se sijoittuu unimaailmaan. Omat lapseni katsoivat sitä silmät pyöreinä ja todella ihastuneina sillä siinä on hyödynnetty videotaidetta todella mahtavasti. Samalla esitys on  kuitenkin tehty Marjatta Kurenniemen satua ihanasti kunnioittaen.

Minä ja viisivuotias saimme lippumme Lentävään mattoon Raatikosta. Kiitos! Liput esitykseen maksavat tavallisesti 13 euroa/kpl ja vähintään kymmenen hengen lapsiryhmille pääkaupunkiseudulla Raatikko tarjoaa myös kuljetuksen teatterille.

Lisätietoa Tanssiteatteri Raatikosta ja Lentävästä matosta löytyy heidän nettisivuiltaan.

Kommentit