Typy ja muriseva mörkö ja blogin ensimmäinen arvonta!


Saimme pyynnöstäni Bazar kustannukselta luettavaksemme Sanna Iston ja Eppu Nuotion kirjoittaman ja Sari Airolan kuvittaman Typy -kuvakirjasarjan toisen osan Typy ja muriseva mörkö.


Eppu Nuotion kirjoja on meillä luettu paljon ja Sari Airola on yksi lempikuvittajistani. Oi Airolan siiliä ja minareettimaan synttäreiden maisemia ja eläimiä! Typy kirjoissa on myös ihan hurmaava kuvitus. Tässä kirjassa värimaailmassa on paljon vihreää ja sinistä mutta myös punaisen sävyjä löytyy. Tunteet laidasta laitaan ihan pursuvat Typyä ja mörköä kuvaavista kuvista. Kuvat ja teksti käyvät myös luovaa vuoropuhelua keskenään, esimerkiksi katkenneiden kynien ja mörkön varastamien eväiden merkeissä.

Typy menee viikoksi vanhempiensa ja Bertta-tädin kanssa lomalle ihanaan taloon. Talossa on juuri sopivat leikki- ja puuhailupaikat ja Typy on innoissaan. Illalla kun pitäisi mennä nukkumaan iskee Typylle mörköpelko. Typystä kaikki merkit viittaavat mörköön vaikka aikuiset eivät huomaa mitään. Lopulta käy niin, että Typy saa auttaa ja suojella pelokasta mutta mukavaa mörköä paljastumiselta. Typyn oma rohkeus kasvaa  kaiken ohessa ja lopulta mörkölle löytyy Typyn keksimä  yllättävä turvapaikka yöksi. Tarina on nopeasti luettava mutta kuvissa riittää tutkittavaa pidemmäksikin ajaksi. 

Typy -kirjasarjan kirjat ovat yksiä niistä, jotka miellyttävät ehkä vielä enemmän itseäni kuin lapsiani. Lapset tosin sanoivat kirjaa kivaksi ja kuuntelivat sitä tyytyväisenä. Itse jo odotan sarjaan jatkoa. Kehenkähän Typy seuraavaksi tutustuu, keijuun, noitaan, peikkoon...?


Rakastan kirjoja ja lastenkirjoilla on ihan erityinen paikka sydämessäni. Minulla oli jonkin verran ihania lastenkirjoja jo ennen lapsia ja olen esikoisen odotusajasta lähtien hankkinut meille todella paljon lastenkirjoja laidasta laitaan. Nyt kun arvelin, että alan pyytää lastenkirjoja arvosteltavaksi kustantomoilta aloin miettiä, että mitäs niillä sitten tehdään kun ne on meillä luettu. Tuntuisi mukavalta ajatukselta ilahduttaa niillä muitakin eikä kotihyllyyn voi rajatta kirjoja säilöä. Ajattelin lahjoitella kirjoja esimerkiksi päiväkotiin ja arpoa niitä täällä blogissa. Kieltämättä kun oman blogin kirjoittamiseen ryhdyttyä on muidenkin blogeja tullut luettua enemmän ovat arvonnat kivoja ja ehkäpä jopa houkuttelisivat tänne jonkun uuden lukijan. Tämän kyseisen sarjan kirjan Typy ja topakka tonttu aion esitellä tässä blogissa joulun alla, ja pidän tämän itse hankkimani kirjan itselläni. Jos seuraatte blogiani tulette huomaamaan, että kärsin jonkunasteisesta joulukirja-addiktiosta. Typy ja muriseva mörkö -kirja lähtee kuitenkin nyt arvottavaksi blogin lukijoiden kesken. Ihan uudenveroinen en kirjan lupaa olevan. Kulmat ovat ainakin jo näköjään ottaneet jonkun osuman mutta yleisilme on kyllä vielä siisti. Kommentoi tähän alle minkälaisista lastenkirjoista mielelläsi lukisit blogistani jos haluat mukaan arvontaan. Arvonnan suoritan 5.11 klo 19 eli tähän asti tulleet kommentit ovat mukana arvonnassa.

Kommentit

 1. Kaikenlaisista! Lastenkirjat ovat hurjan tärkeitä. Iloiset ja hauskat kirjat lapsille sopivalla huumorilla ovat usein sekä vanhempien että lasten mieleen. Joku pieni opettavaisuus esimerkiksi käytöstavoista on plussaa. :) Omia suosikkejani lastenkirjojen tekijöissä ovat esimerkiksi Babette Cole ja Timo Parvela.

  Mukana arvonnassa. :)
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentista! Itse pidän Timo Parvelan tuotannosta varsinkin Maukasta ja Väykästä. Hänellä on tosi laaja tuotanto. Seitsemänvuotias innostui kovasti Kepler 62 -sarjasta, johon tutustuimme joskus kesällä. Tuntuu, että on ihan erilainen sarja kuin vaikka kirja Keinulauta, joka on syvällinen ja omalla tavallaan upea. Babette Colella on muuten näköjään aika hienot nettisivut, kävin juuri äsken kurkistamassa!

   Poista
 2. Laidasta laitaan lastenkirjoja, hauskoja ja omaperäisiä juttuja! Hulluttelua! Sanoilla leikittelyä Iso Kiltti Jätin tyyliin.

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Aikuisten kirjoja en vain kovin paljon ehdi lukemaan mutta muutamia sentään aina silloin tällöin.

   Poista
 3. En ole vielä Typy -kirjoihin tutustunut, mutta hyvä vinkki etsiä tuo Typy ja topakka tonttu. hippu@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Typy ja topakka tonttu on kyllä kiva joulukirja.

   Poista
 4. Kaikenlaisista lastenkirjoista, mutta eniten toivoisin arvosteluja ihan pienen lasten kirjoista, sillä ne itselle ajankohtaisempia :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Olisikin kiva kirjoittaa ihan vauvojen kirjoista välillä vaikka meillä ne eivät ajankohtaisia enää olekaan. Tykkäsin lukea niitä lapsille kun olivat ihan pieniä ja erityiesesti esikoisesta niitä saattaa olla vieläkin joskus hauska nostalgiamielessä kuunnella.

   Poista
 5. Arvonta on nyt suoritettu ja kunkin osallistujan mahdollisuudet olivat varsin hyvät sillä tässä angry birds -piposta arpalapun nostamisarvonnassa, joka neljäs arpa voitti. Voitto osui nimimerkki H:n kohdalle Onnea! Laitan vielä sinulle sähköpostia ja kiitos kaikille osallistuneille! Metsän pieni kansa -kirja postauksessa on myös arvottavana kirja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti