Outoja otuksia mahtavilla kuvituksilla!

Satu Rakkolainen-Sossa (teksti) ja Sini Anttila-Rodriquez (kuvat) 2016 Oivallisten otusten osakeyhtiö. Mainio Matkatoimisto. Helsinki: Tarusola


Sain Kulttuuriyhdistys Tarusolasta yhteydenoton, jossa luettavaksemme tarjottiin heidän uutuuskirjaansa Oivallisten Otusten Osakeyhtiö. Mainio Matkatoimisto. Tietenkin kiinnostuin. Esikoiseni kuuntelee lähes kaikkia kirjoja mielellään. Hän  ei kuitenkaan erityisesti välitä riimitellyistä kirjoista. Tämä kirja on kokonaan riimitelty ja mutta toimi kuitenkin suhteellisen kivasti. Kumpikin lapsistani on sitä hyvin jaksanut kuunnella. Lapseni innostuivat erityisesti alkusivujen kaupunkikuvasta, jossa on paljon kummallista katsottavaa. Ihmiset ovat hipsimässä koteihinsa ja eläimet ovat saapumassa paikalle erikoisia reittejään, lähinnä katoilta.

Kun ihmiset poistuvat töistä niin eläimet menevät toimistoon pitämään matkatoimistoa.  Paikalle tulevat esimerkiksi Penelope ja Pellervo Puukenguru, Petunia Pampavyötiäinen ja  Vompatti Voitto von Patti. Toimistossa tietenkin myydään matkoja mutta myös nautitaan toisten seurasta, seikkailutarinoista, yöstä ja ympäri maailmaa tulleista herkuista. 


Kirjan kuvitus on ihana! Siitä löytyy sekä erilaisia vempeleitä helikopterista postikärryyn että taiteellista ja ilmeikästä eläinkuvitusta. Erikoiset eläimet on kuvattu aivan mahtavasti. Kun aamu alkaa sarastaa poistuvat eläimet toimistosta ja heitä hauskasti muistuttavat ihmiset tulevat taas töihin. Tässä on tainnut käydä vähän kuin joskus koirien omistajille, jotka alkavat muistuttaa koiriaan, tai olikohan se toisinpäin. Ihmiskuvituksen osalta  olisin toivonut monikulttuurisuuden näkyvän kuvituksessa monipuolisemmin kun Tarusola -yhdistys järjestää esimerkiksi kulttuurien kohtaamista tukevaa toimintaa. Ikähaitaria kuvatuilla ihmisillä kyllä on ja vaatetuksessa kullakin persoonallista tyyliä mutta esimerkiksi vaaleaihoisia ovat kaikki.  Kuvitus on niin hauska, että aiomme kuopuksen kanssa ottaa sen mukaan hänen päiväkotiinsa ja lahjoittaa sinne. Lapsi kyllä itse sanoi, että kirjaa tulee ikävä mutta siellähän sitä pääsee sitten lueskelemaan. Uskon kirjan olevan hyvä päiväkodissa koska tarina on melko nopeasti luettava mutta kirja on myös sellainen, että sitä on persoonallisen kuvituksen vuoksi lasten hauska  katsella myös yksin.


 Kirja on saatu Tarusolasta.Kommentit