Pari jouluista tapahtumaa Helsingissä

Näin joulun alla on tarjolla tapahtumaa laidasta laitaan. Listaan alle muutamia kiinnostavia vaihtoehtoja Helsingissä joulukuussa 2016.

Joulurauhan julistus Falkullan kotieläintilalla järjestetään 10.12 klo 10-15. Olen itse käynyt tuolla yhtenä vuonna vanhemman lapsen kanssa ja tapahtuma oli todella sympaattinen. Mukavaa on myös se, että nuoret ovat sitä järjestämässä pienille lapsille ja perheille kun nykyisin eri ikäisten lasten välille ei välttämättä luontevasti synny herkästi vuorovaikutustilanteita.

Seurasaaren joulupolku järjestetään 11.12 klo 12-17. Mielikuvani Seurasaaren joulupolusta on tosi hieno ja tunnelmallinen mutta tänä vuonna meillä on taas kerran muuta ohjelmaa tuolloin ja Seurasaari tuntuu myös talvisaikaan olevan kaukana ja vaikeasti saavutettavissa meille autottomille.

Suomenlinnassa on mahdollisuus osallistua Linnoitustonttu Kaarlen kierrokselle. Kierroksia järjestetään vielä lauantaina 10 ja 17.12 klo 13.30. Lippu kierrokselle maksaa 7 euroa henkilöltä.

Ja aina ei tarvitse tehdä niin isoja. Meillä ainakin taitaa jäädä joulupolut tänä vuonna välistä. Tämän jouluinen piparinleivontakin on vielä tekemättä (tosin eilen pääsimme kyllä leipomaan pipareita ja askartelemaan lumitähtiä Perinteisessä puurojuhlassa, jonka Pihlajamäen lähiöasema ja aluetyö järjesti) ja suunnittelin sitä viikonlopulle. Kiva on välillä olla kotonakin. Kuunnella voi vaikka Jouluradiota. Jos on vaikea ehtiä tiettynä aikana oleviin tapahtumiin voi käydä vaikka ihailemassa jouluikkunoita. Itse eksyin yhtenä iltana tällä viikolla hetkeksi satumetsään. Kansallimuseon pihalla on 6.1.2017 asti nähtävillä kiehtovasti valaistu joulukuusimetsä, joka olisi varmasti kiinnostava vierailukohde lasten kanssa. Kansallismuseon vintti, josta kirjoitin aiemmin syksyllä pienen tekstin, on tietenkin myös aina hauska vierailukohde lapsille.


Kommentit