Talvisirkuksen taikaa muistelemassaKävin kuopuksen kanssa Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkuksessa aamupäivänäytöksessä jo pitkä tovi sitten. En ole ehtinyt kirjoittaa läheskään kaikesta joulun alla koetusta ja tehdystä, joten tämäkin on jäänyt. Tänä vuonna ja alkuvuodesta 2017 esityksestä ei olekaan enää tarjolla lyhyempiä aamupäivänäytöksiä eli ainoastaan pidempiä iltaesityksiä on mahdollista enää nähdä. Nyt voi sitten kysellä muistankokaan enää esityksestä mitään? Vähän kun katseli kuvia esityksestä niin johan alkavat asiat palautua mieleen. Aamupäivän esitykset kestivät tunnin verran, mikä oli juuri sopiva aika kolmivuotiaalle. Uskon, että illan esitys olisi ollut hänelle liian pitkä, vanhemmat lapset ja aikuiset taas varmasti nauttivat pidemmistä esityksistä.

Jotta parin vähän suttuisen ottamani valokuvan lisäksi olisi ammattilaistenkin tekemää materiaalia katsottavaksi tässä Talvisirkuksen mainos YouTubesta:

En ole aiemmin käynyt Talvisirkuksessa vaikka se on ollut useina vuosina mielessä. Luulen, että menemme toistekin sillä kyllä esityksessä oli sirkuksen taikaa ja ripaus joulun taikaa myös. Tänä vuonna esityksessä aiheena oleva Muisti oli ehkä aika väljästi sidottu esityksiin. Toisaalta taustataulun kuvat kyllä virittivät hyvinkin muistiin liittyvään aihealueeseen ja monesta muustakin teemasta varmasti löytyi kytky muistiin, muistamisen ja nostalgiaan esimerkiksi ja itse arvelin esimerkiksi possujen ja rotan olevan esillä koska ovat älykkäitä ja hyvämuistisia eläimiä vaikken tiedä oliko tämä tarkoituskaan. Myös postit lappuihin pukeutunut tyyppi oli mielestäni aivan mahtava! Itse pidin myös sellaisista ohjelmanumeroista, jotka olivat ehkä jonkun mielestä vähän väliohjelmaa, kuten pehmonalleista, jotka esittivät sirkustemppuja tai sioista, jotka esittivät yleisölle tietokilpailun pantomiinimuodossa. Nämä tarjosivat myös innoitusta kotiin lasten kanssa tehtäviin sirkusleikkeihin. Örkit, jotka jossakin vaiheessa tulivat lavalle olivat lapsesta tosi pelottavia mutta myös kiinnostavia. Klovnit olivat hurmaavia ja lähtiessäkin huomasi, miten heidän lumisateen taikansa oli kiinnostanut lapsia. Näin useamman lapsen omani lisäksi poimivan maasta tutkittavaksi lumisadesilppua.Jossain kohtauksessa, jossa nainen seisoo kauniisti hymyillen ja heittelee miehelle palloja, mietin onko tämän tarkoitus olla ironinen muisto menneestä vai mikä on homman juju? Pääsääntöisesti talvisirkus kuitenkin pelaa mainiosti.

Ostin meidän liput vasta paikanpäältä Cityshoppari alennuksella. Hurjaruuth tarjoaa saman tai seuraavan päivän esityksiin kaksi lippua yhden hinnalla jos näytöksessä on tilaa. Tämä on tosi edullinen tarjous. Toki monet esitykset ovat varmasti loppuunmyytyjä ja tämän vuoksi liput kannattaa ostaa etukäteen. Itse kuitenkin menin riskillä kun tiesin, että Kaapelitehtaalla on paljon muutakin kivaa tekemistä jos ei mahduttaisikaan esitykseen ja lasten kanssa tuntuu, että voi herkästi tulla yllätyksiä esimerkiksi sairastelujen takia kun hankkii lippuja vaikka viikkokausia etukäteen. Ja hyvin siis mahduttiin, vapaitakin paikkoja katsomassa oli. Löysimme lapselle mieluiset paikat eturivistä vaikka sisään pääsimme lähes viimeisten joukossa kun lapsi muun muassa hukkasi sisäänmenotiloihin lelunsa (koristeena olevaan lelukasaan tietenkin, odottelutiloissa olikin väriä ja nähtävää ja iltanäytöksissä siellä on varmasti kiva myös nauttia kahvilan tarjoilusta), jota etsimme ja onneksi löysimmekin ennen jonoon menoa. Katsomo kiertää esiintymislavaa niin näkyvyys onkin varmasti joka puolelta hyvä.

Meille jäi kivoja muistoja tästä ensimmäisestä Talvisirkuksesta. Suosittelen! Pienten lasten kanssa suosittelen odottamaan ensi vuoden joulunalusaikaa ja menemään lyhyeen aamupäivänäytökseen. Sen sijaan isompien lasten ja aikuisten on mahdollisuus suunnistaa katsomaan Talvisirkusta vielä 26.12.2016-8.1.2017 välisenä aikana. Hätäinen tarkistukseni Ticketmasterin sivuille näytti siltä, että 28.12 asti näytännöt ovat toistaiseksi loppuunvarattuja, mutta tämän jälkeisissä esityksissä olisi vielä paikkoja vapaana.


Kommentit

  1. Minä olen käynyt lasteni kanssa Talvisirkuksessa jo aika monta vuotta peräkkäin. Aina ollaan oltu ilta- tai viikonloppunäytöksessä. Nyt on ehkä suurin talvisirkuksen taika kadonnut, koska olemme nähneet jo niin monta esitystä ja vaikka uusiakin ohjelmanumeroita on vuosittain, alkavat ideat kuitenkin toistaa itseään. Tämän vuoden ohjelmanumeroihin olisin kaivannut lisää jouluteemaa, monena vuonna esitys on ollut jouluisempi. Hyvä esitys oli, tänäkin vuonna.

    Mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
  2. Itsellä kun ei ollut vertailukohteita niin en osannut jouluteemaa oikeastaan kaivata enempää esitykseen. Meilläkin kyllä varmaan esikoinen, joka ei ole koskaan siis Talvisirkuksessa käynyt (ensi vuonna olisi varmaan kiva mennä hänen kanssa iltaesitykseen) olisi kyllä jo pienestä pitäen nauttinut pitkästäkin esityksestä. Pienempi on sen verran vauhdikas luonteeltaan, ettei ihan rajattoman pitkiä aikoja jaksa istua eli yksilöllistä varmaan se, miten pitkiä esityksiä lapset jaksavat.

    Mukavaa joulua ja onnea uudelle vuodelle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti