Pupuja rakkautta mittailemassa

Sam BcBratney (teksti), Anita Jeram (kuvitus) ja Anneli Heimonen (suomennos) Arvaa kuinka paljon sinua rakastan 2003 (englanninkielinen alkuteos Guess How Much I love You, alunperin 1994). Helsinki: WSOY.


Pikku Kakkosen ohjelmananakin tuttu (alkaako jo soida päässä ohjelman tunnari?) Arvaa kuinka paljon sinua rakastan löytyy myös kirjana. Tämä kirja on hurmaava ja ihana tarina kahdesta pupusta ja rakastamisesta ylipäänsä.

Itse olen huomannut, että kirja toimii myös hiukan vastentahtoiselle pikkuiselle lukuhetkissä. Kun ottaa näyttelijäntaidot käyttöön ja alkaa esitellä kirjan erilaisia suureita samoin kuin puput kurottelemalla, pomppimalla ja venyttelemällä niin  kiinnostui ainakin oma lapseni kirjasta tilanteessa, jossa iltasatuhetkelle ei hänestä ollut mitään tarvetta, kun leikkejä olisi ollut niin hauska jatkaa. Tosin parhaiten tämä nopeasti luettava hellittelykirja toki sopii sylissä luettavaksi. Kirja  taitaa olla tällä hetkellä joka paikasta loppu. Ilokseni huomasin kevään kustannusluetteloita silmäillessäni, että Kustannut-Mäkelä Oy aikoo alkuvuonna (helmikuussa) julkaista uuden painoksen tästä kirjasta.


Kirjassa Iso Pupu ja Pikku Pupu kuvaavat helliä tunteita toisiaan kohtaan erilaisten suureiden avulla esimerkiksi matkana joelle tai matkana kuuhun tai takaisin. Pikku Pupu keksii ensin jotain ja Iso Pupu perään jotain vielä suurempaa. Pikku Pupu tuumailee monessa kohdassa: "Se on tosi paljon". Lopulta kun Pikku Pupu ei jaksa enää edes ajatella hän nukahtaa  Ison Pupun syliin. Kauniita unia puput ja muut kullanmurut!


Kommentit