Kani Untuvakerä: Herttainen esitys pikkuisille!

Kuva: Timo Simpanen


Viime viikolla meidän teatterikohteenamme oli Annantalo, jossa näimme  Teatteri Hevosenkengän esityksen Kani Untuvakerä. Kani Untuvakerä on Teatteri Hevosenkengän klassikkoesitys, joka on saanut ensi-iltansa jo 1993. Esitystä suositellaan kaksivuotiaista alkaen. Esitys on söpöinen ja hauska ja eläimet todella suloisia, pehmeännäköisiä ja lapsiin vetoavia. Nämä eläimet ovat ihmismäisiä vaatteineen, puuhineen ja puheineen. Toisaalta esille tulee kuten perinteisissä saduissa ikään vaikka myyrän huono näkö, kanin piiloutuminen pää pensaaseen ja ketun viekkaus. Lavastus on  kiinnostava ja pieniä yksityiskohtia on mukavasti tarjolla ihmeteltäväksi. Kani Untuvakerän rallattelut, joissa hänellä menee kieli solmuun ja sanat sekaisin ovat hauskaa kuultavaa.

Untuvakerä saa kutsun lastenkutsuille ja äidiltään kolme tärkeää ohjetta matkalle. Näiden matkan varrella hiukan muuntuvien ohjeiden kanssa Untuvakerä suunnistaa kohti juhlia. Tärkeimmästä asiasta, toisten auttamisesta kaniäiti ei kuitenkaan huomannut ohjeistaa. Onneksi se sujuu kuitenkin Untuvakerältä kuin luonnostaan. Muita auttanut Untuvakerä saa myös toisilta apua ja pelottava kettu repolainenkin saadaan kuriin. Ehkä hänet autetaan jopa uusien terveempien elämäntapojen äärelle yhteisvoimin. 

Esitys on siis pieni ilottelulaulu toisten auttamiselle, yhdessä toimimiselle mutta myös yhdessä juhlimiselle ja kakun syömiselle. Onhan yksi esityksen sanomista ihastuttavasti: "Muista syödä kakkua!" Esitystä suositellaan kahdesta seitsemään -vuotiaille. Koululaisillekin tämä varmaan vielä uppoaa hassuttelun ja hyvän tarinan puolesta mutta osa heistä kyllä varmaan sanoisi tätä liian lällyksi. Suosittelen pikkuisille, juuri sopivaa viihdettä heille! Tällaiset esitykset antavat  niitä pieniä, suuria elämyksiä turvallisten tarinoiden äärellä, joita pikkuiset ansaitsevat.

Liput esitykseen maksavat 11,5 euroa. Cityshopparilla lippumme olivat erittäin edulliset, kaksi yhden hinnalla siis! Kani Untuvakerä on mahdollista nähdä vielä tänä keväänä paitsi tilausnäytöksissä myös Teatteri Hevosenkengän kotinäyttämöllä 17.5 ja 18.5 klo 9.30. 

Sen lisäksi, että esitystä esitetään Hevosenkengässä suomeksi ja ruotsiksi sitä on mahdollista tilata myös albanian- ja somaliankielisenä versiona, onpa hienoa!Piirros: Ulla Vaajakallio

Kommentit