Kesäseikkailuja (osin aika talvisissa tunnelmissa) lasten kanssa HelsingissäYhtäkkiä onkin kesäkuu! Loppukevät sujui aika tiiviisti opiskellessa ja suunnittelemani blogijutut ovat vähän rästissä esimerkiksi kesäjuttujen osalta. Kesäinen Helsinki tarjoaa taas paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja käyntikohteita. Kirjoitan nyt muutamasta ilmaisesta kohteesta, jotka mielestäni ansaitsevat tulla mainituiksi myös lapsiperheiden vierailukohteina. Nämä eivät ole sellaisia, joissa ainakaan itselläni kuluisi aikaa aamusta iltaan mutta ne tarjoavat mukavan piipahduskohteen pienelle vierailulle. Tämä on samalla aikamatka meidän vanhoihin kuviin ja muistoihin sillä viimeisistä vierailuista on jo vierähtänyt aikaa. Museoreissujen kuvia katsoessa tulee mieleen, miten jo itsenäinen koululainen onkin ollut pieni ihana nöppänä.


Työväenasuntomuseo sijaitsee lähelle Linnanmäkeä. Kävimme museolla esikoisen ollessa kolmevuotias. Hän kommentoi käynnin lopussa:  "Tullaan tänne joka päivä uudelleen!" Tämä lausahdus tuleekin itselleni aina mieleen kun näen jonkun julkaisun koskien Työväenasuntomuseota. Tästä vierailusta on sitten vierähtänytkin aikamoinen tovi ja tänä kesänä aion todella mennä uudestaan tuolla museolla käymään. Museossa liikutaan aina oppaan kanssa ja kannattaa huomioida, että yli viiden hengen seurueiden pitää sopia käynnistä etukäteen. Meidän vierailumme aikaan museolla  oli rauhallista ja pääsimmekin lapsen kanssa omalla kierrokselle oppaan kanssa. Kierrosta siis vähän sovellettiin lapselle sopivaksi ja se oli vähän tavallista lyhyempi. En muista kierroksesta kovin paljon. Muistan, miten keskustelimme oppaan kanssa Mikki Hiiri mukista ja siitä, mistä asti niitä on ollut Suomessa, kellari oli lapsesta vähän jännittävä ja se kiehtoi häntä. Suurimmaksi osaksi museossa katseltiin mutta lopussa oli mahdollisuus myös leikkiin. Kaunis kesäinen päivä ja iloinen ystävällinen opas varmasti vaikuttivat meidän museokokemukseemme positiivisesti tuoden lapselle juuri sen fiiliksen, että hän voisi vaikka joka päivä palata leikkimään museolle.


 
Ruiskumestarin talo, Helsingin vanhin paikallaan oleva puutalo, on ollut pitkään suljettuna ja aukeaa yleisölle taas 9.6. Siellä pääsee kurkistamaan porvarillisempaa asumisen historiaa. 11.6 museolla vietetään avajaispäivää kello 12-15 muun muassa sirkustaiteen ja posetiivimusiikin tahtiin. Ruiskumestarin talosta olen näköjään näpsinyt kuvia vain talvisella vierailulla, jolloin siellä juhlistettiin joulun tunnelmaa, vaikka siellä olen käynyt joskus kesäaikaankin. Joten täältä pesee nyt sitten jouluisia lumikuvia! Kuvitelkaa paikka kesäiseen asuun. Tosin eihän sitä voi Suomen kesistäkään aina ihan varmuutta lumettomuuden osalta vannoa.Ruiskumestarin talossa oli pieniä viehättäviä yksityiskohtia ja ulkona suloisia puueläimiä, ovatkohan ne vielä siellä? No tänä kesänä pitää mennä katsomaan ja käydä samalla reissulla lasten kanssa vaikka lähistöllä olevassa Muumikahvilassa, jota olen aiemmin käynyt itsekseni testaamassa.Ratikkamuseo on kohde, josta lapseni ovat pitäneet paljon. Se on pieni museo, jonka ratikat on kierretty nopeasti mutta tuolla lapset kyllä voivat saada myös pitkänkin ajan kulumaan uppoutuessaan videoihin tai ratikkaleikkeihin. Ratikkamuseosta olen kirjoittanut aiemmin täällä.


Vinkkailen Pienten taikapiirin Facebookissa kiinnostavia tapahtumavinkkejä kesälle, joten kannattaa seurata myös sitä jos mietit, että milloinkin voisi tehdä.Kommentit