Satusafarilla Pukinmäessä!

Kuva: Ilpo MikkonenNäimme eilen Pukinmäen kirjastolla Nukketeatteri PikkuKulkurin  esityksen Satusafari. 

Matkasimme siis ilmaiseksi safarille, jossa ei varmasti vahingoitettu yhtään eläintä! Sopii meikäläisille, joka ahdistuu eläintarhoista.

Ilpo Mikkonen toivotti aluksi lapset tervetulleeksi laululla ja lopuksi nukketeatterin taika sulkeutui taas loppulauluun. Pidän todella paljon tästä taikapiirin luomisesta esitykseen!

Esitys koostuu kolmesta erillisestä tarinasta, jossa osin seikkailevat samat eläimet. Kaikissa opetuksena on, että pienestä on vaikka mihin ja järjellä pääsee pitkälle, kehuskelulla ei niinkään. 

Ensimmäisessä tarinassa helmikanan munat ovat vaarassa kun jättimäinen boakäärme erehtyy pesästä ja alkaa hautoa linnun munia. Apua löytyisi monesta suunnasta, mutta ovatko munat vaarassa ison virtahevon tai vahvan kirahvin käsittelyssä? Lopulta todellinen apu, jossa boakaan ei vahingoiteta, löytyykin aivan pienistä elämistä. 

Toisessa tarinassa jänis kehuskelee nopeudellaan ja kilpikonnat kyllästyvät tähän ja huiputtavat jäniksen kilpajuoksuun. Tuttu tarina, joka on tosi hauska ja sisältää sopivaa toistoa kun jänis vaati revanssia ja pinkomisestaan ja heittäytymisestään huolimatta häviää juonikkaalle kilpikonnalle (- tai konnille) kolmannenkin kerran.

Esitys kunnioittaa faabelien perinnettä ja tarjoaa nukketeatterin keinoin mukavaa katsottavaa pienelle yleisölle. Nuket ovat kauniisti toteutettuja ja ihanan pehmeän näköisiä.

Yleisö sai saattaa kilpajuoksijat matkaan. Ja viimeisessä tarinassa yleisö puhaltaa jäniksen talon valloittaneen toukkaa ulos jäniksen talosta. Ja mitäs sieltä tuleekaan, varmaan arvaattekin... Sopii tällaiselle Pikku toukka paksulainen fanille hyvin!

Kirjastoon taiteiltu katsomo tuli täyteen ja suosittelen esitystä myös muille! Ihana tapahtuma, jossa Lions Club järjesti esityksen jälkeen vielä mehutarjoilun kirjastosta leijonan löytäneille. Tämän jälkeen oli oivallista jäädä leikkimään koulun pihalle (Pukinmäen kirjasto sijaitsee siis Pukinmäen peruskoulun kanssa samassa rakennuksessa). Kirjastoreissuun Pukinmäkeen voikin yhdistää myös mukavan ulkoleikkihetken!

Nukketeatteri PikkuKulkurilla on useita tilausesityksiä. PikkuKulkuri on tänä syksynä mahdollista nähdä ainakin  Nukketatterin näyteikkunassa Vantaalla 6-7.10 Veljekset kuin ilvekset esityksen kanssa ja Tuiki joulupuu esitystä esitetään varmasti monissakin paikoissa joulun alla. Se on mahdollista nähdä ainakin Annantalolla 17,18 ja 26.11.


Kuva: Jussi Virkkumaa

Kommentit