Toiveiden taivas KontulassaLähiöt ovat melkein parasta Helsingissä!

Eilen on jälleen kerran lähiöissä juhlittu... Itse juhlin ensin lasten kanssa Malmilla, jossa uimahallikäynnin jälkeen, päädyimme vähän kuin vahingossa katsomaan kirjastolle vatsastapuhuja Sari Aaltoa. Kiva energinen yllätys päivään! 
Oma vapaani oli sitten illalla kun matkustimme ystäväni kanssa Kontulaan katsomaan Club for Fivea ja Maria Maric Companyn ja Club for Fiven yhteisesitystä Toiveiden taivas. Eilen oli siis esityksen Suomen ensi-ilta.
Tuliteatteriesitys on hieno. Olen kehunut Maria Baric Companyn musiikkia ja yleistä lumovoimaa ennenkin. Arvostan tosi paljon tuota haaveellista hyräilevää sointia, joka heidän musiikissaan on. Club for Fiven näin nyt ensimmäistä kertaa mutta ihanaahan heidän musiikkinsa, jossa ääni on kuin soitin, on.Toivoisin, että näkisin Toiveiden taivaan vielä uudelleen. Emme edes yrittäneet rynniä eturiviin ja näin siis aika huonosti esitystä ihmismassojen takaa.  Oikeastaan parhaat näkymät avautuivatkin lähitalon pihalta, joka oli mäkisessä maastossa.  Silti olisin halunnut nähdä juuri niitä yksityiskohtia, joita vaille nyt jäin. Olisin halunnut pohtia sarvien symboliikkaa ja muuta sen sellaista, mutta nyt en voi, kun en yksinkertaisesti nähnyt kylliksi.Toki esitys oli kaunis kauempaakin mutta en varmaan tavoittanut vielä läheskään kaikkea, mitä esityksestä olisi parhaillaan  voinut saada irti. Lisäksi minut vei mukanaan keskustelu pitkästä aikaa tapaamani ystävän kanssa. Näin jopa tarinan ääni, joka kyllä sinänsä kuului hyvin, meni itseltäni osittain ohi. Ehkä tällaisen ulkoilmatapahtuman lumo onkin (tai oli ainakin tällä kertaa) jossakin muualla kuin esityksen herpaantumattomassa seuraamisessa.

Kuvanikin edustavat lähinnä linjaa valohippuja pimeydessä tai näyttävät metsäpalolta.  Ovatpahan ainakin muistuttamassa, että hyvä nainen, menepä joskus valokuvauskurssille! Kuvan käsittelytaidotkin olisivat paikallaan, mutta silloin kun kuva on musta ja siinä pari epämääräistä viirua eivät muokkaustaidotkaan taida paljon pelastaa :)
Esityksen teemana unelmat ja sen yhteisöllinen toteutustapa ovat ihania. Myös yleisö pääsee unelmineen mukaan esitykseen. On aivan mahtavaa, että meillä on Maria Baric Companyn kaltaisia toimijoita.  Olen viime aikoina pohtinut paljon teemaa Suomi 100. Jotain tällaista osallistuvaa ja kaikki mukaan ottavaa se mielestäni parhaimmillaan on.

Ja lastenkulttuuribloggaajana tunnen velvollisuudekseni mainita, että esitykset olisivat sopineet mainiosti myös lapsille.Esitys on mahdollista nähdä Asunnottomien yön tapahtumassa Vallilassa 17.10 klo 19. Muut tapahtumat kannattaa tarkistaa Maria Baric Companyn sivuilta.
#Toiveidentaivas #MariaBaricCompany #ClubforFive

Kommentit