Kutitustiikeri ja arvonta


Lauri Hirvonen (2017) Inka ja kutitustiikeri. Karkkila: Kustannus-Mäkelä.

Lauri Hirvosen kirjan Inka ja kutitustiikeri kautta on mahdollisuus päästä kurkistamaan isoja ihmeitä. Ihmeitä voivat olla öinen tähtitaivas tai äidin vatsan sisällä kasvava vauva. Kirjassa arkinen kuvaus on hienoa ja se lomittuu lapsen mielikuvituksen kanssa oivasti. Kirjassa käydään läpi lapsen tunteita siitä, miltä tuntuu kun ei tule huomatuksi ja on liian pieni moneen kiinnostavaan. 

Arvostan sitä, että Hirvonen on ottanut pääosaan isän ja tyttären suhteen. Itse olen varsin sukupuolineutraali kasvattaja mutta omassa lapsuudessani leikin enemmän isäni kuin äitini kanssa erilaisia peuhuleikkejä. Aivan samoin puolisoni jaksaa leikkiä muksupuksua, joka lienee jonkinlainen kutitustiikerileikin vastine, meillä kotona huomattavasti innokkaammin kuin minä. Eläköön hippaa, jahtaamista ja kutittelua mielellään leikkivät vanhemmat sukupuolesta riippumatta!Hirvonen on sekä kuvittanut, että kirjoittanut kirjan. Elämänmakuinen, arjen ja mielikuvituksen välillä vuorotteleva pehmeä  kuvitus miellyttää minua kovasti. Tämä oli ensimmäinen Hirvosen kirja, jonka luimme mutta aion jatkossa tutustuttaa lapsia paitsi toiseen Inka-kirjaan myös Tuulentaittajaan.

Kirja sopii erityisen hyvin luettavaksi perheeseen, jossa odotetaan vauvaa mutta varmasti kirja  miellyttää lapsia laidasta laitaan. Myös avaruudesta kiinnostuneet lapset kannattaa ottaa kohderyhmäksi!Pitkästä aikaa myös arvontaa! Kommentoi täällä Bloggerissa tai Pienten taikapiirin Facebookissa tätä julkaisua niin pääset mukaan siististi lukemamme kirjan arvontaan. Arvontaan voi osallistua 12.11 klo 22 saakka.

Kirja on saatu kustantajalta.

Kommentit

 1. Mukana arvonnassa :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköinen kirja! Haluan mukaan arvontaan. :)
  anni.mari.lahteenmaki@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Jep, mukana ehdottomasti.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ja s-posti: s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 7. Onpa ajankohtainen kirja! Meillä on nyt kovasti pinnalla kaikki kutitusjutut - erityisesti isällä ja lapsilla. Mukaan kivaan arvontaan.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa hyvältä kirjalta!
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukaan ihanaan arvontaan :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Arpaonni suosi tällä kertaa Eevaa, joka osallistui arvontaan Pienten taikapiirin Facebookissa.

  Kirja-arvontoja on tulossa lisää, muun muassa joulukirjoista, kun vain ehdin kirjoittaa niitä. Lukea meillä ehditään, mutta kirjoittamiselle mun on ollut harmillisesti vaikea löytää aikaa tänä syksynä ja nytkään en ehtinyt kommentoida viestejänne henkilökohtaisesti. Kiitos kuitenkin kaikille osallistuneille!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti