Kekseliästä ja kierrätyshenkistä tonttuilua


Kuva: Matti Snellman

Monet jouluesitykset pelaavat lähinnä nostalgialla ja perinteillä. Eikä ihmekään. Teatteri ILMI Ö.n, Riimipuu on rakennettu, on  virkistävän erilainen esitys jouluteatterin maailmassa. Perinteistä tämäkin esitys ammentaa, mutta  tulkinta on virkeä ja värikäs.   

Tonttujen työkiireet ovat päättyneet ja tontut Komppi, Pultti ja Mari Jalmari aloittavat joulun viettoa. Ensin Mari Jalmari tuo sisään odotetun kuusen. Kuusi on todella pieni, vasta kuusen poikanen, käpy. Tontut eivät kuitenkaan lannistu. Onneksi Pultilla on erikoishimmeli, jonka koristelulla tuodaan joulun taikaa tonttujen kotiin.

Sitten muistetaan, että jouluterveiset ovat lähettämättä. Onneksi löytyy puhelin. Niinpä riimilliset terveiset lähtevät esimerkiksi ystävälliselle ja joustavalle lipuntarkastajatontulle ja päheälle oopperalaulajatontulle. Siivouskin sujuu tonttulassa omintakeisesti ja värikkäästi.

Värimaailma esityksessä on kivaa katsottavaa! Jouluahan voi juhlia myös sinisessä lakissa ja oranssissa hedelmäpaidassa, jopa tonttulassa. 

Myös tonttujen joulueväät ovat tuttuja makuja tulvillaan, mutta muoto ja seos on hieman erikoinen.

Esityksestä voi myös pongata muutaman ekologisen lahjavinkin! 

Kaikki esityksessä tapahtuu riimittelyn lomassa. Tärkeintä tontuille ovat ystävät ja mukava yhdessäolo. Erityisesti mieleen jäi laulu Joulu on taas kauhalla soitettuna ja porakone, jolla Pultti tekee vaikka sun mitä.

Me olimme koko perheen voimin esitystä katsomassa ja kaikki perheemme jäsenet 4-vuotiaasta 40-vuotiaaseen pitivät tästä teatterista. Suosittelen! 

Me näimme Riimipuu on rakennetun tänään Vuotalossa. Reilun puolituntisen kestävä esitys, on mahdollista nähdä vielä ainakin sunnuntaina 10.12 klo 17 Teatteri ILMI Ö.ssä, maanantaina 11.12  ja tiistaina 12.12 esitys vierailee klo 9.30 Vantaalla Vernissassa. Kaikkien näiden esitysten liput maksavat 7 euroa/hlö.

Teatteri ILMI Ö.n  15.12 ja 18.12 Kalasatamassa järjestämää jouluista ohjelmaa  kannattaa myös kurkistaa.


Kuva: Matti Snellman

Kommentit