Maija Lepakkonen hurmasi Pihlajamäen vappujuhlassa


Kuva: Natalia Kochelenko

Maija Lepakkonen kotilähiössämme!

Huomasin keväällä, että Vantaalla olisi ollut mahdollista nähdä kiinnostavan kuuloinen  ja hauskan niminen Maija Lepakkonen. Ennen kuin ehdin varata lippuja esitykseen, näin mainoksen, että kyseinen esitys on mahdollista nähdä myös Pihlajamäen vappujuhlassa. Jee! On aina kiva kun kotikulmilla järjestetään jotakin  mukavaa. Parhaimmillaan lähistöllä pidettävissä tapahtumissa on lapsilla nuorisotalon piha pullollaan leikkiseuraa ja meillä vanhemmilla jutteluseuraa. Pidän lähiötapahtumista koska ne vetävät niin monenlaista porukkaa osallistumaan.

Tapahtumassa ja jo ennemmin viikolla pari ystävää kommentoi minun suositelleen Maija Lepakkonen -esitystä. He myös kyselivät, millainen esitys on. Olin vähän, että apua, minähän suosittelen yleensä lähes kaikkea lastenteatteria kaikille lapsille, olisin sitten nähnyt esityksen tai kuten tässä kyseisessä tapauksessa,  vaikken vielä olisikaan. Joissakin tapauksissa en tule koskaan näkemäänkään koska ihan jokaiseen esitykseen en yksinkertaisesti pääse. Suosittelen koska vain yksinkertaisesti pidän teatterista kaikista taidemuodoista eniten ja olen huomannut, että myös suuri osa lapsista nauttii teatterista. Lisäksi uskon, että erilaisten esitysten näkeminen kehittää empatian  ja katsomisen taitoja ja keskittymistä. Heitin siis vain jotain sellaista, että kuvauksen perusteella kuulosti kiinnostavalta, että esityksessä on tanssia ja että itselleni jäi käsitys, että päähenkilö, Maija, tuulettaa myös sukupuolirooleja. On innostavaa, että sankarina on tyttö!

Kuva: Natalia Kochelenko


Osallistava esitys ja innostunut lapsiyleisö

Mahat täynnä vappumunkkeja odottelimme esitystä jo vähän kärsimättöminä. Itse mietin, että heitettäisiinkö  esiintyjien sijaan minua tomaateilla jos ei esitys miellyttäisikään?   Huoli pois! Ystäväni eivät tietenkään  heittelisi esiintyjiä millään. Lisäksi esitys oli kyllä odotusteni arvoinen. Osallistuvaa lapsiyleisöä katsoessani vakuutuin, että heidätkin se hurmasi.

Maija Lepakkonen on täynnään  taitavaa liikettä.  Robotti vie Maijan, lapset ja aikuiset muun muassa mukaan jumppaan ja kielitunnille. Vera Lapitskaya tanssii taitavasti ja liike on monipuolista. Lapset olivat ihan innolla mukana. Aikuisiinkin vetosi annetuista tehtävistä esimerkiksi naapurille hymyily.

Esityksen ajatus siitä, että kuka tahansa, joka uskaltaa olla oma itsensä ja unelmoida voi olla supersankari, on kaunis. Maija androgyyni hahmo antaa kaikille lapsille mahdollisuuden omiin unelmiinsa, mitä ne ikinä ovatkin!

Palautetta lapsiltani

Lapseni muiden mukana pitivät esityksestä. Nelivuotias tosin meinasi, että robottiherätyskello oli niin ärsyttävä, kun ei antanut väsyneen Maijan nukkua, että Maijan asemassa hän olisi rikkonut koko kellon. Onneksi kello kuitenkin pysyi ehjänä vaikka katsomossa olimmekin.

En lisää enää muuta kuin, että toivottavasti pääsen jatkossa katsomaan muitakin Notabenen esityksiä!Kuva: Natalia Kochelenko

Kommentit